Ik wil alleen vrienden zijn, maar hij wil meer.

Vrienden met een man kan, maar dan moeten er wel duidelijke grenzen gesteld worden.

Je hebt een leuke man leren kennen. Gewoon leuk. Niks meer, niks minder. Maar hij denkt daar duidelijk anders over én deelt zijn gevoelens met je. Maar helaas voel je niet hetzelfde voor hem: 'Laten we maar gewoon vrienden blijven'.

Maar met deze zin maak je het mannen moeilijk! Ze begrijpen namelijk niet dat je hen afwijst, alleen dan op een lieve manier. Velen snappen deze hint niet en blijven hopen dat je gedachten ooit nog eens zullen veranderen.

Ik wil alleen vrienden zijn, maar hij wil meer

 

Van vriendschap..

Door hem voor te stellen gewoon vrienden te blijven en erbij te vertellen dat je hem niet wil missen als goede vriend, hoop je dat je zijn gevoelens niet kwetst. Het laatste wat je namelijk wilt is diegene die verliefd op je is pijn doen.

Meer dan vriendschap zal het dus nooit worden én je hoopt zelfs dat hij zal begrijpen dat je hem hebt afgewezen. Maar is het echt zo zwart/wit? 

..naar relatie

Nee, want ook al geven vrouwen soms aan dat ze niet meer willen dan vriendschap, kan het gevoel van 'houden van' toch gaan ontstaan. Als de man zijn gevoelens voor zich houdt en hij de vrouw de ruimte geeft, dan kan dat het hart van de vrouw alsnog sneller doen slaan.

Een vrouw vindt het namelijk fijn én ook nog eens belangrijk dat je op iemand kan rekenen, iemand belangstelling toont en attent is. Een vriendschappelijke verhouding kan dus echt overgaan in een liefdesrelatie.

Geef haar ruimte

Het kan zijn op het moment dat hij zijn gevoelens toont aan jou, dat jij helemaal niet toe bent aan een relatie en dat je je concentreert op jouw carrière en/of zelfontwikkeling. Een stapje terug doen en zijn eigen wensen even niet het belangrijkst vinden, legt een goede basis voor een (eventuele) relatie. Als hij blijft pushen, zegt hij eigenlijk 'Wat jij wilt, doet er niet toe. Wat ik wil, moet gebeuren en wel graag nú!'. Zou jij een relatie willen met iemand die jou dat gevoel geeft?

TIP: Het kan natuurlijk ook andersom! Vind je iemand echt geweldig, zie het opbouwen van een waardevolle vriendschap dan als een investering. Misschien in een toekomstige liefdesrelatie, misschien niet. En krijg je hier nu al de zenuwen van, omdat je niet houdt van wachten? Doe dan iedereen een plezier en richt je aandacht op iets of iemand anders.

Liefde is loslaten. Wat je loslaat, kan bij je terugkeren

Jessica Jansen

Door

22 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!