Feitjes over vreemdgaan

Alles wat je moet weten over overspel

Vreemdgaan komt vaker voor dan je denkt. Hoewel het inmiddels bekend is dat mannen vaker vreemd gaan dan vrouwen, is het toch shocking dat het om ruim de helft van de mannen gaat, die weleens de koffer in duikt met een andere vrouw.

En wie denkt dat vrouwen er goed vanaf komen, heeft het mis. Want 1 op de 50 kinderen in de wereld wordt opgevoed door een man die, zonder het te weten, niet de biologische vader is. We hebben nog wat feitjes over vreemdgaan voor je op een rijtje gezet. 

Wat is vreemdgaan?

Vreemdgaan kan voor de één, een hele andere betekenis hebben als voor de ander. Sommige vinden dat het versturen van een flirt smsje al onder vreemdgaan valt andere vinden dat vreemdgaan zoenen met iemand anders is. Weer andere mensen vinden dat je pas vreemdgaat wanneer je met elkaar naar bed gaat.

Het verschilt heel erg per persoon en per relatie wat er onder vreemdgaan verstaan wordt. Maar de meest gehanteerde definitie van vreemdgaan is het naar bed gaan met iemand anders dan je eigen partner!

TIP: het is belangrijk om in je relatie te weten waar de grens ligt voor jullie beiden.

Waarom gaan we vreemd?

Mannen gaan om hele andere redenen vreemd dan vrouwen. Mannen gaan vaak vreemd uit lust, ze vinden hun huwelijk saai en zijn op zoek naar een seksueel opwindend avontuurtje. Vrouwen plegen overspel omdat ze op zoek zijn naar romantiek en hun gevoel voor eigenwaarde willen opkrikken.

Andere redenen om vreemd te gaan zijn:

  • Uit wraak op je overspelende partner
  • Doorbreking van de dagelijkse sleur
  • Je bent verliefd geworden op de ander
  • Je zit in de midlifecrisis crisis en wil weten of je nog in de markt bent (cliché!)
WIST JE DAT: De meeste vrouwen al na 5 jaar huwelijk vreemdgaan, mannen pas na 6 jaar.

Hoe vaak gaan we vreemd?

Mannen gaan vaker vreemd dan vrouwen. Maar liefst 52 procent van de mannen zoekt zijn plezier wel eens buiten de deur. Bij de vrouwen is dit percentage aanzienlijk lager, 39 procent van de vrouwen geeft toe wel eens vreemd te gaan. Daar staat tegenover dat vrouwen die vreemdgaan gemiddeld 2,3 geheime minnaars hebben.

Vreemdgaande mannen hebben gemiddeld 'slechts' 1,8 minnaressen, blijkt uit Brits onderzoek. Degene die het vaakst vreemdgaan zijn homoseksuele mannen. Wel wordt vreemdgaan binnen een homoseksuele relatie beter geaccepteerd dan binnen een hetero relatie.

Hoe weet je of de ander vreemd gaat?

Vreemdgaan herken je meestal door een verandering in gedrag van manlief. Wij vrouwen voelen het vaak instinctief aan als er iets niet klopt in het gedrag van onze partner. Het gedrag van de man vertoont bij vreemdgaan meestal grote tegenstrijdigheden.

Hij reageert bijvoorbeeld heel geprikkeld en zenuwachtig, hij is er met zijn gedachten niet bij, toont geen enkele interesse meer in je, hij gaat vaker naar de kapper of brengt uren in de sportschool door. Allemaal signalen die er op kunnen wijzen dat je lief vreemdgaat.

Daarnaast kan het zijn dat je lover ineens harde en onnodige kritiek op je uit zelfs waar anderen bij zijn. Dit kan ook een teken zijn dat je partner overspel pleegt.

De gemiddelde vreemdgaande man 42 is, de gemiddelde vreemdgaande vrouw is 37 jaar.

Making- or breaking- up?

En wat als je er eenmaal achter bent dat vriendlief vreemdgaat? Moet je hem dan vergeven of vergeten? Als het aan de Nederlandse mannen en vrouwen ligt wordt de relatie niet verbroken. Bij maar liefst 88 procent van de relaties is dit het geval.

Daar moet wel bij gezegd worden dat in 37 procent van de gevallen, de partner niet op de hoogte is van het vreemdgaan.

Redenen om bij elkaar te blijven zijn:

  • Kinderen. Stellen met kinderen blijven vaak bij elkaar vanwege de kinderen
  • Financiële onzekerheid
  • Angst om alleen te blijven
  • Het is 'gemakkelijk' om bij je partner te blijven
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!