"Het huwelijk is niks voor mij" - Eens of oneens?

Trouwen en voor altijd bij elkaar blijven, of toch niet?

Trouwen met je jeugdliefde en voor altijd bij elkaar blijven. Dat is de droom van meeste vrouwen. Seth Adam Smith is getrouwd met zijn jeugdliefde Kim, maar kwam er na 1,5 jaar achter dat trouwen eigenlijk niks voor hem is. Voordat je aannames maakt, lees verder..

“Na anderhalf jaar getrouwd te zijn, ben ik tot de conclusie gekomen dat het huwelijk niks voor mij is.” Een brutally honest Seth Adem Smith over zijn huwelijk.

Dit is zijn brief: Huwelijk is niks voor mij!

 

"Ik was vijftien jaar toen ik mijn vrouw ontmoette op de middelbare school. Na tien jaar vriendschap besloten  we een serieuze relatie te beginnen. Ik kan een relatie met je beste vriend of vriendin zeker aanbevelen. Maar ondanks dat ik verliefd was op mijn beste vriendin, had ik zo mijn twijfels en angsten bij trouwen. Hoe dichter Kim en ik bij de beslissing voor een huwelijk kwamen, hoe angstiger ik werd. Is ze de juiste persoon? Zou ze me gelukkig maken? Ben ik er klaar voor? Ik raakte verlamd van angst." Op een dag hield ik het niet meer uit. Ik ging naar mijn vader toe om met hem te praten. Ik dacht: iedereen heeft vast wel van die momenten in zijn leven dat je twijfelt. Misschien kan mijn vader mijn bezorgdheid wegnemen. Mijn vader zeii: 'Seth, je bent volkomen egoïstisch."

"Dus ik ga het simpel maken: het huwelijk is niet voor jou bestemd. Je moet niet trouwen om jezelf gelukkig te maken. In je huwelijk maak je iemand anders gelukkig. Je maakt je vrouw en je toekomstige kinderen gelukkig. Het huwelijk is er niet voor jou."

"Ik realiseerde mij dat Kim de juiste persoon was. Ik wil haar gelukkig maken. Ik wil haar glimlach elke dag zien. Ik wil een deel van haar familie zijn. Ik weet dat zij de vrouw is met wie ik een gezin wil stichten. Het advies van mijn vader was schokkend, maar ook onthullend. Het gaat in tegen de heersende gedachte dat als iets je niet gelukkig maakt, je het kunt ruilen voor iets anders. Egoïsme vraagt: wat is er voor mij bij? Liefde vraagt: wat kan ik geven?"

“Mijn vrouw liet mij zien wat het betekent om mij echt lief te hebben. Maar ik deed het niet terug. Ik werd egoïstischer. Ik was harteloos. Ik voelde angst en wrok. Mijn hart was verhard. Maar Kim ging door met liefde geven. Ze stortte haar liefde uit over al mijn pijn en angst. Ze nam mij in haar armen en kalmeerde mij. Ik realiseerde mij dat ik mijn vaders advies vergeten was. Kim liet zien hoe het echt moet, maar ik dacht alleen maar aan mezelf. Ons huwelijk draaide alleen maar om mij. Dat besef bracht mij tot tranen. Ik beloofde mijn vrouw om mezelf te verbeteren."

"Iedereen die dit leest, single, verloofd, getrouwd... Ik hoop dat je ziet dat huwelijk niet voor jou is. Geen enkele relatie is voor jou. Liefde is voor de persoon van wie je houdt. Hoe meer je van die persoon houdt, hoe meer liefde je terugkrijgt. Echte liefde en een echt gelukkig huwelijk is niet voor jou. Het is altijd voor de ander."

Vertaling door: EO 

Wil je meer weten over trouwen of de laatste trends op het gebied van trouwjurken zien? Bekijk dan zeker even onze zus: ThePerfectWedding.nl

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

14 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!