Herfstfilms - De 10 leukste films

Herfstfilms - De 10 leukste films

Voordat jij je volgende zonnige vakantieplannen alweer maakt, hebben wij een aantal films op een rij gezet zodat je de herfst kunt doorkomen.

Heb jij een weekje herfstvakantie? Lucky you! Ook als je geen vakantie hebt, kun je ze prima op een knusse herfstavond kijken met natuurlijk een heerlijke bak popcorn op je schoot: de top 10 herfstfilms die je gezien moet hebben! 

1. The other woman

Camaron Diaz staat weer the shinen op het witte doek! Dit keer is zij 'The Other Woman' en slachtoffer in één. Wanneer Camaron erachter komt dat de man met wie zij al maanden date getrouwd is, stopt zij onmiddellijk met daten met hem. Maar, zo snel is zij er niet van af! De vrouw die bedrogen is, wil namelijk beste vriendinnen worden met Diaz en alles weten over hun affaire. Wanneer beide dames er achterkomen dat de man in kwestie nog een vrouw aan het daten is, is voor hen beiden de maat vol!

De film draait sinds kort niet meer in de bios, dus je kunt deze heerlijk met een bak chips in je hand op de bank gaan kijken!

2. Mrs. Doubtfire

Om Robin Williams toch nog te herdenken kun je één van zijn beste films gaan kijken: 'Mrs. Doubtfire'. Deze klassieker doet het al jaren ontzettend goed! Heb je even een reminder nodig waar die ook alweer over gaat? - Robin Williams doet het in deze film als nanny beter dan het vaderschap. Want, wanneer zijn vrouw de scheiding aanvraagt en de voogdij opeist, is Daniel (Robin Wiliams) ten einde raad. Koste wat het kost wil hij zijn kinderen dagelijks zien. Daarom besluit Daniel zich als nanny te verkleden en te solliciteren bij de familie Doubtfire..

Hij verovert al snel de harten van zijn eigen kinderen, dat samengaat met een aantal hilarische (en soms herkenbare) gebeurtenissen! Deze feel good movie waar tegelijkertijd een diepe boodschap inzit is een absolute herfsttip!

3. Herfstfilms: The Notebook

De ultieme romantische, feel good film ooit gemaakt! Hier kun je een jonge Ryan Gosling nog spotten! Noah (Ryan Gosling) is een jongen die opgegroeid is in een liefdevol, maar arm gezin. Tijdens de zomervakantie ontmoet hij Allie (Rachel McAdams) die in dezelfde plaats met haar rijke ouders vakantie viert. De twee worden hopeloos verliefd, maar helaas keuren de ouders van Allie hun relatie niet goed, omdat zij graag een rijke man aan de hand van hun dochter zien. De twee verbreken de relatie, maar hebben daar beiden al snel spijt van.

Wanneer Noah jaren later Allie toevallig weer ziet in de stad, heef zij een andere relatie. Toch kan Allie, die inmiddels verloofd is, Noah niet uit haar hoofd zetten. Allie keert terug naar waar zij ooit verliefd werd op de jonge, charmante Noah en dat heeft zo zijn gevolgen. Met het goddelijke lichaam van Goslin kun jij wel uit je zomerdip komen!

4. We're The Millers

Jennifer Aniston speelt in deze film een stripper die een hekel aan haar buurman heeft. Toch krijgt haar buurman David (Jason Sudeikis) haar zo ver om drugs over de grens van Mexio/Amerika te smokkelen. David raapt een nep gezin bij elkaar en samen gaan zijn met een camper vol drugs als de familie Millers de grens over. En dat leidt natuurlijk tot hilarische gebeurtenissen.

Jennifer Anniston heeft al vaak genoeg bewezen dat zij the girl next door is van Amerika, maar in deze film bewijst zij zeker het tegendeel!

5. My Best Friend's Wedding

Even lekker wegzakken en gewoon een heerlijke, humoristische Julia Roberts film zien? Dan moet je zeker 'My Best Friend's Wedding' uit de kast halen! Roberts speelt in deze film de beste vriendin van de Michael O'Neal (Dermot Mulroney) die klaar is om te trouwen. Juliana Potters (Julia Roberts) is (je raadt het al) verliefd op de bruidegom en doet er dan ook alles aan om te zorgen dat hij niet trouwt. Er is alleen een klein probleempje,  Michael is vastberaden om zo snel mogelijk naar het altaar te rennen.

LEUK WEETJE: de bruid in de film wordt gespeeld door de (toen nog) piepjonge Cameron Diaz. Ook heeft de film een verrassend einde en is dus echt een aanrader voor deze herfst!

6. Nothing Hill

"I am just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her,' is één van de bekendste zinnen uit de carriere van Julia Roberts in de film Nothing Hill. Roberts speelt een beroemde actrice (genaamd Anna Scott) die op een dag toevallig tegen William Thacker (Hugh Grant) aanloopt. Een droom van vele mannen komt voor Thacker uit. Hij is namelijk een gewone jongen, uit een gewone wijk met een hele gewone boekenwinkel. De twee worden verliefd, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Wat heerlijk is aan deze film, is dat dat het een Brits-Amerikaanse film is. Hierom kon Grant dus gewoon zijn Britse accent laten voor wat het is en kunnen wij vrouwen daar weer anderhalf uur lang van genieten!

7.  Herfstfilms: Life of Pi

Het leven van Pi is een film gebaseerd op het boek van Yann Martel. De film gaat over een jongen die geboren is in een gezin dat een dierentuin runt. Het gezin besluit te emigreren naar Canada en wil in Amerika al haar dieren verkopen. Het schip zinkt en Pi blijft als enige achter in een sloep met een aantal dieren uit de dierentuin.

Deze film moet je eigenlijk zien vanwege zijn heerlijke fantasie, de visuele effecten en de digitale animatie waarmee de makers gespeeld hebben. Waar zijn fantasie ophoudt, kun je altijd nog die van jezelf gebruiken!

8. Grease

Een echte klassieker om deze herfst weer opnieuw te bekijken: Grease! Sandy en Danny ontmoeten elkaar op vakantie! Nadat hun vakantieliefde voorbij is, komen ze elkaar plotseling tegen op de middelbare school. Daar is Danny echter zo veranderd, dat Sandy hem niet meer leuk vindt. Door middel van dans en liedjes vinden de twee elkaar weer!

Een film die je in in ieder geval meer dan drie keer kunt en mag zien, zonder dat het verveelt!

 9. The Wolf of Wallstreet

Leonardo Dicaprico is in het jaar 2013 op zijn best! In 'The Wolf of Wallstreet' speelt hij de hoofdrol van het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort. Jordan komt als beursmakelaar als broekie aan op de markt. Omdat hij een erom talent heeft, zet hij al snel een eigen bedrijf op. Hierin leert hij zijn nieuwe beste vriend Donnie kennen en ruilt hij zijn huidige vrouw in voor een bloedmooie golddigger.

Alles gaat perfect, totdat Belfort verslaafd raakt aan drugs, alcohol en vrouwen. Deze film is niet alleen ontzettend intrigerend neergezet, Dicaprio speelt letterlijk de sterren van de hemel en weet zijn rol zodanig goed neer te zetten, dat hij hier meerdere prijzen mee heeft gewonnen (waaronder een Golden Globe voor beste acteur). Kijken dus!

10. Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook is een perfecte film om tijdens een regenachtige herfstdag te kijken! Deze psychologische film gaat over Pat (Bradley Cooper) die na acht maanden in een psychiatrische instelling te hebben gezeten zijn leven weer op wil pakken. Hij ontmoet de vrolijke Tiffany (Lawrence) die ook zo haar problemen heeft.

Door de bijzondere manier waarop deze film gedraaid is, blijft die je intrigeren!

Rosalyn van Houwelingen

Door

12 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!