8 Romantische ideeën voor een avondje uit

Weten jij en je lief even niet wat jullie vanavond moeten doen? Bekijk dan deze 8 romantische ideeën voor een avond weg.

Romantische ideeën, wie heeft ze niet? Wij vrouwen kunnen soms veeleisend zijn. Niet alleen naar onszelf toe, nee ook naar manlief! Zit jij weleens op de bank met een vriendin te fantaseren over al die romantische ideeën die voorbij flitsen in films en denk je dan weleens had ik maar...

Wie zegt dat mannen diegene moeten zijn die... Juist dat zit in ons hoofd! Natuurlijk is het leuk om verrast en verwend te worden, maar ook mannen houden daar van. Zo neem jij de touwtjes in eigen hand voor een liefdevolle avond!

8 Romantische ideeën voor een avondje uit 

 

1. Verken jouw stad met een stadstour

Wonen jullie allebei in dezelfde stad? Of wil je graag dat hij jouw stad eens beter leert kennen en er zelf ook iets van opsteken? Speel dan toerist in je eigen stad en doe een stadstour. VVV-kantoren bieden niet alledaagse tochten door een stad aan, waarbij je wordt geleid langs verborgen pareltjes. Het zal je verrassen wat er allemaal wel niet te zien is in jouw stad, misschien wel op plekken waar je iedere dag langs fietst. Vaak is de stadstour lopend af te leggen. Houd je echt niet van lopen? Pak dan de fiets. En wil je helemaal origineel zijn, dan biedt de VVV ook vaak prachtige skate- en ruiterroutes.

2. Romantische ideeën? Ga voor een romantische picknick

Stuur je vriend/man een berichtje met data, tijd en plaats. Picknickkleed; check! Picknickmand met lekkere inhoud (denk aan aardbeien, kersen, toastjes, roombrie, een goede wijn of een lekker koud biertje voor hem); check! Kies een leuke en/of romantische plek (bos, strand, park): een plek die voor jullie een speciale betekenis heeft. Altijd leuk om oude herinneringen op te halen. En laat het dan vooral gebeuren: geniet van het moment, van de omgeving, van al het lekkers, maar vooral van elkaar. Happy picknick!

3. Dans en sjans

Dit is mogelijk niet voor iedere man weggelegd; sommigen zullen hier namelijk hard voor wegrennen. Maar heb je een exemplaar te pakken met swingende heupen, dan is een workshop of proefles dansen ideaal. Samen bewegen op romantische of opzwepende muziek. Het geeft je in ieder geval een goed excuus om heerlijk dicht tegen hem aan te staan.

4. Romantische ideeën? Lach je rot in een comedy café

Dit wordt lachen, gieren en brullen. Waar lachen al niet goed voor is! Je gaat er van stralen en mensen vinden je aantrekkelijker; perfect dus voor een leuke avond. Ga samen naar een stand-up comedy show en lach je rot.

5. Varen over de grachten

Huur een bootje en vaar over de grachten van Amsterdam of Utrecht. Ook kan je in veel steden kanoën of waterfietsen. Heb je echt geen geld, maar vind je dit wel een leuk idee? Blaas dan je opblaas bootje op en ga varen over watertjes bij jou in de buurt. Maak deze avond nog leuker door een picknickmand mee te nemen vol met lekkers. 

6. Indoor skiën of snowboarden

Ben je een echte sportieveling en is een potje tafelvoetballen in de kroeg toch echt niet voldoende actief? En vind je een potje tennissen of squashen ook niet origineel genoeg? Ga dan voor een dagje indoor snowboarden of skiën.

7. Met de voetjes van de vloer op een festival

Voor echte feestbeesten geen date zonder muziek en drankjes. Voor jou is een festival ideaal om onder het genot van een biertje of wijntje in de zon van muziek te genieten. Ieder weekend kan je wel weer ergens anders in Nederland terecht. Het maakt niet uit van welke muziekstijl je houdt, er is voor ieder wat wils.

8. Museum

Een museum? Bij het idee alleen al val je in slaap. Probeer toch eens een interactief museum en zie hoe vermakelijk dat eigenlijk is. Musea die zeker het proberen waard zijn:

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

22 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!