5 manieren waarop we onbewust ons eigen geluk dwarsbomen

5 manieren waarop we onbewust ons eigen geluk dwarsbomen

Denk eens na; is het niet zo dat we ontzettend veel tijd besteden aan het saboteren van ons eigen leven? Constant ontmoedigen we onszelf op een manier die onze kansen in de weg zit en ons ware geluk afremt. 

Credit: Flickr / Flickr

Kijk eens naar het moment dat je niet werd aangenomen na een sollicitatie, of naar de relatie die je nu hebt en waar je lange tijd naar op zoek bent geweest. Het is tijd dat we ons realiseren dat we alles kunnen hebben en krijgen wat we willen, zolang we de negatieve gevoelens en gedachtes achter ons laten en ervoor zorgen dat wij zelf de controle over ons eigen geluk hebben. Hieronder 5 manieren waarop we onbewust ons eigen geluk dwarsbomen;

1. We gaan ergens vanuit

Vaak als je ergens vanuit gaat leidt het tot niks. Een klein voorbeeld? Wanneer er een collega is die jij wel ziet zitten, maar hij showt weinig tot geen aandacht terwijl hij ook helemaal weg is van jou.. Het gevolg? Jij gaat er vanuit dat hij jou totaal niet ziet zitten en verspilt je tijd met negatieve gedachtes. Hierdoor kom je niet tot de conclusie waarom hij geen contact legt. Je negeert de signalen dat hij het moeilijk vindt zichzelf aan iemand over te geven omdat hij bang is alleen te zijn of juist angst heeft om zich te binden. Wanneer hij dan een poging doet om zijn twijfels en gevoelens te uiten ben jij al lang klaar met al dat 'gedoe' en laat je het achter je.

Onbewust dwarsbomen we ons eigen geluk in de liefde.
[gallery columns="2" link="none" ids="50198,50199"] Credit: 100layercake / 100layercake

2. We denken te veel na

Wie doet het niet; 'Wat als ik nou dit..', 'Maar wat zou er gebeuren als dat..'. Het leven biedt ons zo onwijs veel kansen om even stil te staan en te genieten van het leven, daar moeten we gebruik van maken! Een voorbeeld? Denk aan een promotie die je graag zou willen. Je hebt ontzettend hard gewerkt en gaat er vanuit dat jouw tijd snel zal komen. Dagen gaan voorbij, maar er lijkt voor jou niets te veranderen terwijl iedereen om je heen geniet van succes. Je begint met denken aan een miljoen andere manieren om die promotie te krijgen, óf aan miljoen andere redenen waarom jij niet de moeite waard bent... We moeten leren om onze gedachten op te schonen en te realiseren dat we écht goed genoeg zijn.

Onbewust dwarsbomen we ons eigen geluk op de werkvloer

[gallery link="none" columns="2" ids="50195,50194"] Credit: Flickr / Flickr

3. We maken excuses

Wat te doen als dingen moeilijk lijken te zijn? We zijn niet gemaakt om een antwoord te hebben op alles wat ons gevraagd wordt en het leven is niet altijd makkelijk. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we de belangrijke dingen in het leven niet vergeten door het maken van excuses. Je wil conditie opbouwen, maar elke week weer heb je een excuus om niet je hardloopschoenen aan te trekken (te moe, te druk, te chaotisch, te veel..). Dus in plaats van een keer per week te zweten, ga je op de bank zitten en geef je je over aan een koekje (of twee) en een goed boek. Zonde, want was je wél elke week naar buiten gaan voor je standaard rondje, dan had je nu waarschijnlijk 5 kilometer kunnen lopen zonder te stoppen..

Onbewust dwarsbomen we onze eigen gezondheid 
[gallery columns="2" link="none" ids="50196,50197"] Credit: Bippityboppityboo / Flickr

4. We leren zelden van onze fouten

Soms lijkt het wel of leren van onze fouten een onmogelijke missie is. Iedere hik is anders en er is geen fout hetzelfde. Het kan zijn dat je bedrogen bent in iedere relatie die je ooit gehad hebt. Waarschijnlijk is dit niet jouw eigen fout. Of misschien toch wel?  Het is dan belangrijk om jezelf ervan bewust te zijn dat een deel van de fout wel degelijk bij jou ligt. Dit omdat je de neiging hebt te vallen voor mannen met dezelfde eigenschappen/ervaringen als jij; gefaalde relaties. Oke, niemand weet van te voren wat je kunt verwachten van een relatie, maar als je telkens weer gaat voor zo'n zelfde type man, geeft het niet echt goede hoop, toch?!

Onbewust dwarsbomen we ons eigen geluk in verbintenis
[gallery columns="2" link="none" ids="50202,50203"] Credit: The Inspirational / Tumblr

5. We vergelijken onszelf te veel met anderen

Het is onwijs belangrijk dat we nu eindelijk eens stoppen om onszelf telkens weer te vergelijken met anderen. We kunnen Facebook en Instagram steeds wel de schuld blijven geven, maar hé; die openen zich ook niet vanzelf.. Back to business! Ben je niet gezegend met 'mooie lange lokken' of een dikke portemonnee, dan zul je dit waarschijnlijk ook niet krijgen. Dit is niet de realiteit, daarom moet je ook geen druk voelen om op te boksen tegen hetgeen wat de samenleving ziet als 'perfect'. Leer de beste versie van jezelf te zijn en geloof me, het is oké als je dit nog niet uitgestippeld hebt..

Onbewust dwarsbomen we ons geluk in de realiteit
[gallery columns="2" link="none" ids="50206,50207"] Credit: Flickr / Timetravelingscamp
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

15 september 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!