3 leugens en 1 waarheid over waarom je nog single bent

3 leugens en 1 waarheid over waarom je nog single bent

Forceren en pushen of laten gaan en wellicht eeuwig single zijn?

"Nou Nikk, je hebt nu een baan, verder alles prima op een rijtje. Wanneer komt die leuke vent eens in je leven?" is wat een vriendin laatst tegen me zei. "Eh, ja, nou.. Ik ben gewoon niet heftig op zoek en heb het zo druk, ik zou die arme man verwaarlozen" is wat mijn antwoord was. Volgens mij stond ik best stevig in m'n schoenen toen ik antwoord gaf, maar toch merkte ik op dat ik het ongemakkelijk vond om antwoord te geven op haar vraag, alsof ik het zelf niet helemaal eens was met mijn eigen reactie..

Wat is nu eigenlijk de échte reden dat ik, en misschien jij ook, single ben? Kan ik het echt wijten aan mijn vol geplande agenda en andere verplichtingen. Of is het gewoon een mooi en snel excuus om het onderwerp van tafel te schuiven en door te gaan met mijn 'happy single' leven? Ik denk het tweede, want eerlijk is eerlijk: is er echt tijd en een leeg plekje in je agenda nodig om verliefd te worden en te ervaren wat échte liefde is?

3 leugens waarom je nog single bent

1. Er zijn gewoon geen goede mannen over, de leuke zijn bezet

Het is natuurlijk super makkelijk om die vrije zaterdagavond wéér te wijten aan het 'feit' dat iedereen al wat anders te doen heeft. Maar, eerlijk is eerlijk: dan ben je gewoon aan het liegen. Er zijn dui-zen-den andere vrijgezellen in Nederland, dus altijd wel iemand om iets mee te ondernemen!

Vooroordelen en verwachtingen

Ja oke, wat we zien en ervaren in het leven past onze verwachtingen aan. Was je laatste relatie met een leugenaar, of wilde die man in de kroeg alleen maar met je naar bed? Dan trek je al snel de conclusie dat alle mannen zo zijn en dat er geen goede meer over zijn. Toch zijn er ontzettend veel mannen vrijgezel die wel degelijk op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wellicht een relatie met jou? Sta er voor open en je zult zien dat het makkelijker is dan dat je van te voren dacht!

2. Ik ben té kieskeurig, ik heb te veel eisen

Ik geloof niet dat je op het gebied van de liefde 'kieskeurig' kunt zijn. Naar mijn idee is het namelijk zo dat je er zelf niet voor kiest om verliefd te worden op een bepaald persoon. Je kunt jezelf natuurlijk wel aanpraten dat je op zoek bent naar iemand die langer is dan jij, iemand die ontzettend knap is en een onwijs goed gevoel voor humor heeft. Maar op een gegeven moment komt er een dag dat je jezelf betrapt verliefd te zijn op iemand die kleiner is dan jij en ook niet 'moeders mooiste' is.

Een lieve actie of precies de juiste woorden op het juiste moment is (onbewust) genoeg om voor iemand te vallen.

3. Het krijgen van een relatie is voor mij geen prioriteit, ik heb het druk zat

Oeps. Ik heb mezelf er dus ook wel eens op betrapt dit excuus te gebruiken voor het feit dat ik nog steeds single ben. Toch ben ik er nu wel achter dat je geen 'prioriteit' kunt maken van liefde. Liefde is niet iets waar je tijd voor moet maken en verliefd worden is niet iets waar een plekje voor is op je 'To Do" of "Not To Do" lijstje. Als dat wel zou kunnen, dan had ik nu vast op de Bahamas gezeten terwijl ik samen met mijn goddelijke architect nippend aan een cocktail (of twee) genoot van de ondergaande zon. Dan zat ik nu niet waar ik nu zit; single achter m'n bureautje, schrijvend over single zijn.

1 waarheid waarom je nog single bent

Een hechte, eeuwigdurende connectie hebben (als in een relatie) is best zeldzaam. En als je ooit hebt mogen ervaren hoe dat gevoel voelt, of als je weet wát je wil voelen, is  het ontzettend lastig om je te settelen met iemand waar je minder voor voelt.

Het enige wat ik wil zeggen is dat het vinden van échte liefde al moeilijk genoeg is zónder dat stemmetje in je hoofd en dat échte liefde daarom ook écht niet te pushen valt: liefde overkomt je, wanneer het je overkomt! 
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!