30 redenen waarom je moeder je beste vriendin is

Een moeder - dochter relatie kan ontzettend mooi zijn...

Moeder dochter relatie - Mijn moeder. Ik snap nu eindelijk waarom ze me er telkens weer op attendeerde mijn veters te strikken als ze los zaten en waarom ze me vroeg wat mijn huiswerk was voor de rest van de week.

snap nu waarom ik altijd moest laten weten waar ik was en hoe laat ik thuis zou komen en ook begrijp ik nu dat ze altijd wilde weten met wie ik was, omdat ze van me hield.

Zodra we het veilige nest verlaten zijn we er heilig van overtuigd dat we onderweg zijn naar betere tijden en we klampen ons vast aan iedereen die ook maar een beetje aardig is. Dan realiseren we ons dat de liefde van een moeder zeldzaam en onvervangbaar is.

De liefde van een moeder is uniek

Eerlijk is eerlijk, er zijn geen oneindig veel mensen die je zullen accepteren zoals je bent en van je zullen houden zonder twijfels of aarzelingen. Er is simpelweg niets of niemand die op dezelfde manier van jou zal houden zoals je moeder doet.

Na een aantal gefaalde relaties, niet alleen in de liefde maar ook vriendschappelijk, realiseerde ik me dat mensen niet makkelijk en snel te vertrouwen zijn. Vrienden komen en gaan, hoe sterk de band in eerste instantie ook leek te zijn. Mannen houden niet altijd van je op een manier die ze beweren en eigenlijk kan niemand echt goed een geheim bewaren.

De liefde van een moeder is oprecht

Ja, echte vriendschappen zijn onmisbaar en heel waardevol, maar de enige stabiele en oneindige liefde die je zult hebben in je leven, is de liefde van je moeder. Zij is de enige die er altijd, waar en wanneer dan ook, voor je zal zijn. De enige die waarde hecht aan een belletje om op de hoogte te blijven van wat jou bezighoudt.

Naarmate je ouder wordt, word je wijzer en die wijsheid zorgt op haar beurt weer voor waardering. Die waardering groeit uit tot respect, wat uitbloeit in vriendschap. De jaren verstreken, veel 'sterke' vriendschappen vielen uiteen en het werd, en wordt, mij steeds duidelijker; mijn moeder was en is nog altijd mijn beste vriendin.

 Moeder dochter

30 redenen waarom je moeder je beste vriendin is

 

Reden 1. Je moeder zal spontaan iets voor je kopen. Niet omdat je jarig bent, maar gewoon omdat jij er bent.

Reden 2. Je kunt met haar over alles praten. Niets is te persoonlijk of te saai voor haar. Zij luistert naar jou en toont interesse zoals niemand anders dat doet.

Reden 3. Een van je favoriete activiteiten om te ondernemen met je moeder is lekker lang praten onder het genot van een grote kop thee. Waarover? Over het leven, over nu, over de toekomst, over ervaringen.. Simpelweg over alles!

No matter how old I get, I always want my mom when I don't feel good

 

Reden 4. Je kunt haar elke dag, op welk tijdstip dan ook, bellen. Gewoon even om haar te laten weten hoe het ervoor staat in jouw leven en om op de hoogte te zijn van haar.

Reden 5. Het maakt niet uit of je een goede of slechte dag hebt. Je moeder is er altijd van overtuigd dat jij de wereld kunt verbeteren.

Reden 6. Je bewondert haar voor haar vriendelijkheid, vrijgevigheid, geduld en het vermogen om onvoorwaardelijk lief te hebben.

Reden 7. Je moeder weet als geen ander de weg naar je hart te vinden.

Reden 8. Zij is degene die jou beter laat voelen op een slechte dag.

Reden 9. Wanneer je samen met je moeder bent weet je gewoon wat ze denkt en voelt en zij weet dat van jou. Er zijn geen woorden nodig.

Mothers hold their child's hands for a while and their heart for a lifetime

 

Reden 10. Jij en je moeder gaan super goed met elkaar om en hebben nauwelijks ruzie. Wanneer er tóch een onenigheid of ruzie tussen jullie is, blijft de communicatie altijd helder en binnen enkele minuten zijn jullie de reden vergeten.

Reden 11. Je moeder is de perfecte persoon in welke situatie dan ook. Sommige activiteiten zijn simpelweg gewoon ideaal om met je moeder te doen!

Reden 12. Ze zal zich nooit tegen laten houden op een moment dat ze wil laten weten dat ze van je houdt.

Reden 13. Je weet dat je moeder meer in jou gelooft dan wie dan ook. Zelfs wanneer anderen twijfels hebben over jou, je moeder is er altijd om je te supporten!

Reden 14. Het geeft niet wanneer je moeder eerlijk is tegen jou en jij het er eigenlijk niet helemaal mee eens bent. Je weet dat ze het zegt omdat ze onvoorwaardelijk van je houdt en het beste voor je wil.

Reden 15. Je moeder is zich bewust van jouw irritante gewoontes, maar accepteert deze als geen ander.

A mother is she who can take the place of all others, but whose place no one else can take.

 

Reden 16. Je houdt van shoppen voor haar. Of ze nu jarig is, op vakantie gaat, of gewoon omdat ze het verdient; zodra je een winkel binnenstapt vind je al snel verschillende dingen die perfect zijn voor haar.

Reden 17. Jij en je moeder houden van dezelfde tv series en bellen elkaar na afloop altijd om te klagen over de acties van de personages.

Reden 18. Je moeder zal je vertellen wanneer je te dik bent, maar of je nu 70 of 170 kilo weegt, ze vindt je altijd mooi.

Reden 19. Je kunt altijd met haar praten voor advies over je relatie. Je moeder heeft, door haar eigen ervaringen op liefdesgebied, altijd super goed advies.

Reden 20. Telkens wanneer je op het punt staat om een grote, belangrijke beslissing te nemen ga je eerst naar je moeder voor advies. Ook al ben je het niet altijd eens met haar, toch hecht je veel waarde aan haar mening.

Reden 21. Je moeder is de eerste persoon die je direct belt of smst na het horen van goed nieuws.

All that I am or hope to be, I owe to my mother

 

Reden 22. Je vindt je moeder hilarisch. Jullie delen hetzelfde gevoel voor humor en genieten ervan om grappige verhalen of situaties te delen.

Reden 23. Wanneer jij gelukkig bent is zij gelukkig. En andersom.

Reden 24. De relatie tussen jou en je moeder lijkt met de dag te versterken. De liefde en het respect dat jullie voor elkaar hebben is ongelooflijk hoog en een leven zonder elkaar is niet voor te stellen.

Reden 25. Of het nu gaat over schoenen, jasjes of tassen. Jullie maken maar al te graag gebruik van elkaars garderobe.

Reden 26. Je moeder support jouw interesses en hobby's en zal je altijd aansporen om je passie te volgen.

Reden 27. Je denkt altijd aan leuke dingen die je zou kunnen doen voor haar, of aan kleine dingen die haar leven nét wat makkelijker maken.

Behind every great kid is a mom who thinks she is screwing it up

 

Reden 28. Je moeder is altijd in staat naar je toe te komen als je haar nodig hebt, of je nu in dezelfde straat bent, of 10.000 km verderop.

Reden 29. Wanneer iedereen je voorbij lijkt te lopen, zal je moeder altijd naast je staan.

Reden 30. Hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat je moeder een held is.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

10 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!