Vrouwen rijden beter dan mannen!

Vrouwen rijden beter dan mannen!

Het echte bewijs dat ze de sleutels beter aan ons kunnen geven!

Het blijft altijd punt van discussie; wie kunnen er beter rijden, mannen of vrouwen? Mannen schreeuwen maar al te graag dat zij beter kunnen rijden dan hun vrouw. Maar dit blijkt helemaal niet waar te zijn, vrouwen rijden beter dan mannen!

Mannen versus vrouwen

De meeste mannen kruipen het liefst zelf achter het stuur wanneer ze samen met vrouwlief op pad moeten. Zo voelt één derde van de mannen zich niet veilig als vrouwlief rijdt. En 1 op de 5 mannen zegt zich zelfs geen moment te kunnen ontspannen wanneer zijn vriendin of vrouw achter het stuur zit. Bizar als je, je bedenkt dat wij, vrouwen veel minder schade rijden!

Er is zelfs een speciale autoverzekering voor vrouwen omdat wij minder brokken maken dan mannen. Per gereden afstand zijn mannen bij ongeveer een kwart meer ongevallen betrokken dan vrouwen. Ook blijkt dat op het moment dat mannen brokken maken, de brokken vele malen erger zijn dan bij vrouwen.

Wij rijden dus veel veiliger en rijden veel minder schade. De man met al zijn testosteron blijkt veel meer risico's te nemen. Ze begaan veel meer verkeersovertredingen dan vrouwen. Mannen rijden veel harder, ze rijden vaker onder invloed, kruipen vaker achter het stuur zonder gordel om te doen, mannen rijden vaker door rood en 44% van de mannen tegenover 27% van de vrouwen haalt weleens rechts in!

Rijdt de man of vrouw nu beter?

Mannen en vrouwen hebben beide verschillende kwaliteiten als het om autorijden gaat. Zo heeft de man een beter reactievermogen en hij kan verkeerssituaties beter in schatten. Daar tegenover ligt de risicobereidheid bij ons lager en het multitasken onder druk kunnen wij ook beter.

Eigenlijk zou de man beter moeten kunnen rijden dan de vrouw, hij doet het alleen niet. Een man heeft de auto beter onder controle, hij voelt de auto, het gassen, remmen, sturen, de koppeling net iets beter aan. Dat geeft een man vertrouwen, iets wat bij ons, vrouwen nog wel eens ontbreekt.

We zijn minder zelfverzekerd en angstiger op de weg dan mannen. Drie keer raden waar wij zo onzeker van worden..... mannen! Vrouwelijke chauffeurs rijden minder ontspannen met een man aan boord, blijkt uit onderzoek.

Wat vindt het kind?

Hoewel voor beide sekses wat te zeggen valt over het rijgedrag blijkt testosteron toch wel het grootste gevaar op de weg. Door agressief te rijden willen mannen hun mannelijkheid bewijzen. Dit gaat niet altijd goed! Mannen zijn de grootste brokkenmakers, dus wat dat betreft is het eerder; "mannen aan het stuur, bloed aan de muur"!

Opvallend: ook kinderen vinden dan moeders beter kunnen rijden dan vaders. Kinderen vinden dat hun moeder niet alleen betere muziek draait, leukere spelletjes speelt en betere grapjes vertelt onderweg. Ze voelen zich ook een stuk veiliger in de auto bij hun moeder. Vaders worden namelijk sneller boos op andere automobilisten, rijden harder en hebben vaker een bijna-ongeluk. Die kunnen we weer in onze zak steken dames!

Top 10 klachten van mannen over het rijgedrag van vrouwen:

1. Gebrek aan concentratie 2. Te laat remmen 3. Onvast gas geven 4. Het niet ontwijken van rammelstroken 5. Bumperkleven 6. Te hard remmen 7. Met de radio spelen 8. Geen richting aangeven 9. Te hard rijden 10. Links blijven rijden

Don't: langer dan 22 minuten samen met manlief in één auto!

Man en vrouwlief samen in één auto, dat gaat op de langere termijn niet goed. Het is een ramp voor het huwelijk. Na gemiddeld 22 minuten samen in de auto barst de bom.

Top 5 twistpunten in de auto:

1. On top of the list staat toch wel de route (en dat in deze TomTom-tijden!)
2. Te hard rijden.
3. Het zogenaamde 'bumperkleven'.
4. De muziek- en radiokeuze.
5. Het agressieve rijgedrag

Redenen waarom hij uitstapt

Daarnaast zijn bochten te snel nemen, de verwarming te hoog of de airco te laag zetten allemaal redenen om een hevige discussie op gang te brengen in de auto. Al dat gekibbel en gebakkelei leidt uiteindelijk bij 1 op de 10 tot een echtscheiding!

1 op de 5 bestuurders weigert, na een onenigheid verder te rijden tot de partner uitstapt en eenzelfde aantal stappen zelf uit de auto en gaan te voet naar huis.
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

petra

6 jaar geleden

Als ik bij mij vriend in de auto stap dan word ik naar 5 minuten al gek van die dreum muziek van hem. Rijd liever in mijn eigen
brommobiel dan dat ik bij hem in de auto zit. Ik rijd bovendien nog een stuk minder wild als hem ook

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!