Werkloos zijn - 7 manieren om het te overleven en ervan te genieten

Werkloos zijn - 7 manieren om het te overleven en ervan te genieten

Werkloos, dus tot 12 uur in bed blijven liggen? Nee! Dat en meer tips om je werkloze periode te overleven.

Werkloos zijn, het kan ons allemaal overkomen. Raak je al in paniek bij alleen de gedachten eraan? Of zit je er middenin en maak je je zorgen? Keep in mind: alles komt goed! Echt! Natuurlijk is het vervelend: werkloos zijn. Je had tenslotte een leuke baan die je met al je passie uitvoerde. 

Tegen je eigen wil in zit je nu thuis en moet je verplicht een aantal sollicitatiebrieven schrijven waar je helemaal geen zin in hebt. Je verlangt terug naar de tijd dat je nog gewoon vastigheid had. Het kan ook zijn dat je er vrede mee hebt, je deed toch niet echt datgene waar je helemaal happy van werd. Dan is dit een mooie kans! In welke situatie je ook zit, met deze 7 manieren kun jij het werkloos zijn overleven en ervan genieten!

1. Ontwikkel een routine

Hoe verleidelijk het ook is om de hele dag in je bed te blijven liggen, probeer zoveel mogelijk vast te houden aan je oude routine. Als je normaal gesproken om 7 uur je bed uit springt, een ​​douche neemt en vervolgens voor jezelf een kopje koffie zet, blijf dit dan doen. Alleen in plaats van daarna naar je werk te gaan moet je nu een andere invulling gaan geven aan je dag.

2. Onderhoud contacten

Wie weet wat sommige contacten voor je kunnen betekenen! Geef in gesprekken aan dat je werkloos bent en op zoek bent naar een uitdagende baan, vertel ze vooral zo specifiek mogelijk waar je interesses liggen. Wie weet heb jij binnen de kortste keren via via die leuke baan te pakken!

Tip: plaats een oproep op Facebook en/of Linkedin.

3. Aangeven als werkloos

Vergeet niet aan te geven aan de overheidsinstantie dat je werkloos bent. Je kunt namelijk een WW-uitkering aanvragen binnen een week na werkloosheid, dit geeft je financieel iets meer rust. Weet je al eerder dat je werkloos zult gaan worden, dan kan je dit al eerder aangeven.

4. Maak een begroting

Nu er een WW-uitkering (of misschien wel helemaal niets meer) binnenkomt is het verstandig om je financiële plaatje eens op een rijtje te gaan zetten. Wat heb ik nog? Wat komt er maandelijks binnen en wat gaat er maandelijks uit? Zo kun je kijken of je rond kunt komen. Lukt je dit niet? Dan moet je creatief gaan boekhouden: luxe uitgaven moeten worden geschrapt en de dagelijkse boodschappen kunnen misschien wel wat goedkoper ergens anders worden ingekocht.

WIST JE DAT: je er een beter mens door wordt? Ja echt, je gaat alles weer veel meer waarderen!

5. Blijf sociaal

Je moet besparen: daar gaan je leuke nachtjes uit in de stad! Je kunt nu misschien niet meer zo vaak eten buiten de deur, een drankje en dansje doen in de stad, maar wie zegt dat een avond met je vrienden op de bank minder gezellig is? Precies! Na deze periode kun je juist die uitstapjes buitenshuis nog meer waarderen.

6. Me-Time

Een van de voordelen van het werkloos zijn: tijd voor jezelf! Je hebt nu misschien niet het budget om naar de masseur of pedicure te gaan, maar wel alle tijd om jezelf die heerlijke massage of voetenbehandeling te geven. Geniet van je Me-Time!

Wist je dat: je door veel tijd met jezelf door te brengen erachter komt wie je bent en wat je echt leuk vindt in het leven. Tijd om te ontdekken dus!

7. Je bent meer dan je baan

Als je baan wegvalt blijf jij over! Je bekleedt niet alleen die functie in het bedrijf, je bent veel meer dan dat. Je bent die leuke zus, vriendin, moeder, partner... Tijd om eens helemaal aanwezig te zijn in die functies. Geniet van deze tijd die je hebt, voor je het weet ben je weer aan het werk!

 

Jessica Jansen

Door

12 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!