Calorieën verbranden

Calorieën verbranden

10 leuke sportieve zomerse activiteiten

Calorieën verbranden omdat het moet.. Voor de meeste onder ons is dit dé reden om iedere week weer de sportschool in te duiken. Een plek die we eigenlijk het liefst zouden vermijden. Kun jij je er ook zo moeilijk toe zetten om elke week naar de sportschool te gaan? Met deze work-out routines wordt sporten weer leuk!

Sporten hoort iets fijns te zijn. Niet iedereen denkt daar zo over maar zeg nou zelf: schommelen, zwemmen en een dagje spenderen in het park klinkt toch niet zo slecht?!

1. Calorieën verbrandne? Ga trampoline springen!

Trampoline springen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook een goede manier om veel calorieën te verbranden. Met een uurtje springen verbrand je meer calorieën dan met een uur zwemmen, schaatsen of handballen.

Wil je nog meer calorieën verbranden, probeer dan verschillende oefeningen uit op de trampoline. Zo verbrand je al meer dan 500 calorieën!

2. Schommelen

Haal het kind in jezelf weer naar boven en ga net als vroeger weer eens naar de speeltuin. Gebruik de schommel op verschillende work-out oefeningen op te doen.

Uitvinder van de 'swing-set-fitness' Karen Goeller laat in dit filmpje verschillende oefeningen zien, die je met een schommel kunt doen.

3. Calorieën verbranden? Ga skeeleren!

Afgelopen winter hebben we er allemaal last van gehad; de Elfstedenkoorts. Nederlanders en schaatsen, zijn twee onafscheidelijke begrippen. Schaatsen hoort bij de Nederlandse cultuur.

Helaas voor de schaatsliefhebbers ligt er alleen 's winters ijs om op te schaatsen, maar een goed alternatief voor de zomer is skeeleren. Met een uurtje skeeleren verbrand je zo'n 400 tot 500 calorieën. Dus bind in plaats van je ijzers, je wieltjes onder en gaan met die banaan!

4. Touwtje springen

Spring op de fiets en ga naar de dichtstbijzijnde sportwinkel en koop een springtouw. Touwtje springen is namelijk heel goed voor je reactievermogen, coördinatie, timing, ritme en energie. Bovendien versterk je, je hart, spieren en botten met touwtje springen.

Met een kwartier springtouwen verbrand je al snel zo'n 150 tot 200 calorieën.Tijdens het springtouwen kun je verschillende oefeningen uitvoeren. Voor stevigere buikspieren kun je bijvoorbeeld je heupen, van links naar rechts draaien onder het springen.

5. Frisbeeën

Het zonnetje, een heerlijk briesje, de heerlijke geur van groen gras. Wat is er nou niet leuk aan een dagje in het park!  Neem je frisbee, je vriendinnen of je hond mee en zet het op een lopen.

Niet alleen beleef je een ongelooflijk leuke tijd in de buitenlucht, maar verbrand je op die manier ook genoeg calorieën!

6. Hengelen

Oke, ik geef het toe. Misschien is dit alternatief voor sporten niet he-le-maal ons ding.. Maaar we doen er onze vent wel een plezier mee en pakken we er die paar calorieën toch weer bij.

Een mooie zonsondergang, biertje erbij (voor hem dan) en wat gezonde snacks. Super romantisch ook! Hij blij, jij blij!

6. Wandelen

Jaaa, geloof het of niet maar met wandelen verbrand je ook heel wat calorieën. Ga een blokje om met je partner en maak er een gezellige romantische wandeling van bij zonsondergang.

8. Een baantje trekken

Stel je voor: het is een hete zomerdag en met tegenzin wil je calorieën verbranden. Wat is er dan niet perfect aan het aantrekken van je mooiste bikini, het zwembad induiken en wat baantjes te trekken.

Niet alleen is het verkoelend maar op die manier raak je wel 100 calorieën kwijt per 10 minuten! Begrijpelijk als je dan niet meer weg te trekken bent bij het zwembad.

9. Dansen

Wie houdt er nou niet van dansen?! En wat is er nou niet leuker dan een tent op te zoeken met je vriendinnen (of gewoon lekker thuis!) met jouw favoriete nummers die je heupen laten bewegen. En ja hoor, ook daarmee verbrand je genoeg calorieën.

Niemand die opmerkt dat je bewust aan het ''sporten'' bent en jij zelf merkt er ook weinig van omdat je gewoon lekker aan het swingen bent!

10. Tuinieren

Tuinieren is niet alleen kalmerend maar het is ook een uitstekende manier om wat calorieën kwijt te raken. Zo kun je én lekker actief in beweging blijven én je tuintje weer eens ombouwen tot een prachtplaatje.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

17 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!