Insanity | 6 redenen om vandaag te starten

Insanity | 6 redenen om vandaag te starten

Niet iedereen heeft zin om iedere dag naar de sportschool te gaan. Shawn T (personal trainer) belooft je in 60 dagen fit te maken met de Insanity work out programma, die je ook nog eens thuis kunt doen! 

Credit: Move Nourish Believe

Of je nou wilt afvallen, spiermassa of conditie wilt opbouwen, dit programma slaat niks over en dat deed ons besluiten om de voordelen van Insanity eens op een rij te zetten.

Insanity work out

De naam zegt het al: een insane zware workout waarin jij in 60 dagen jezelf fit maakt. Shaun T., een bekende personal trainer uit Amerika, heeft een revolutionair fitnessprogramma ontwikkeld op DVD: Insanity Workout. Met dit maximale interval fitnessprogramma verbrandt het lichaam tot 1000 calorieën per dag en krijg je binnen 60 dagen een lijf waar je U tegen zegt.

En lekker makkelijk: je hoeft er de deur niet voor uit, want je doet het gewoon thuis.

Ook ik heb een poging gewaagd voor de challenge. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik het niet heb afgemaakt, shame on me. Het viel erg zwaar en zoals er wordt aangeven moet je 100% geven. Dat heb ik toen helaas niet kunnen opbrengen. Gelukkig heb ik in mijn omgeving die hards die de strijd met de Insanity Workout wel volhielden en het resultaat was te zien!

Wat zijn nou de voordelen van Insanity?

 

1. Je bouwt conditie op

De meeste dieet- en fitnessprogramma’s proberen de indruk te wekken dat je zonder al te veel moeite geweldige resultaten kunt bereiken. Insanity daarentegen is eerlijk en geeft toe dat je je doel uitsluitend bereikt als je er héél veel voor over hebt.

Insanity staat nu al bekend als het zwaarste fitnessprogramma ooit en dat is niet voor niets. Insanity is typisch Amerikaans: ontzettend uitbundig en totaal over de top! Je gaat alle perken te buiten en negeert de grenzen van je lichaam volledig.

2. Je bouwt spiermassa op

Je hebt geen extra apparatuur nodig om Insanity workout te doen. Het enige wat je nodig hebt is je lichaam. Daarnaast bouw je veel spiermassa op, dit komt door de combinatie van 40% proteïne, 40% koolhydraten en 20% vet die je tijdens je voeding binnen krijgt.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Max Interval Training, dit houdt in dat je eerst hard te keer gaat en ervoor zorgt dat je hartslag omhoog gaat om vervolgens een korte pauze te krijgen. Doordat je weet dat er een pauze aan komt werk je harder.

3. Je verbrandt vet

Je zweet zoals je nog nooit eerder gezweet hebt, en geloof me dat is een garantie. Tijdens de workout zie je je spieren een vorm aannemen voordat ze überhaupt groeien. De reden hiervan is dat het vet van je lichaam afsmelt. Daarnaast vermindert je vetgehalte met 7%!

OOK LEUK: Je krijgt een schema met voedsel die je daarbij kunt eten.

4. Je ontwikkelt doorzettingsvermogen

Tijdens de workout word je continue uitgedaagd om een stap verder te gaan. Je pusht jezelf echt tot het uiterste! Dit is dus ook niet voor iedereen weggelegd. Het vergt een hoop motivatie en doorzettingsvermogen. Als het echt niet gaat mag je natuurlijk even uitrusten, dat geeft Shawn T. tijdens het programma ook vaak aan. Gezondheid boven alles!

Insanity

Credit: Move Nourish Believe

5. Gemotiveerd om fit te leven

Door bewust bezig te zijn met je eetpatroon en lichaam, ben je na het programma ook gemotiveerd om hier een gewoonte van te maken. Het zou super zonde zijn als je zo hard je best hebt gedaan en vervolgens weer verder gaat met je oude patroon! Naast Insanity bestaan er nog veel meer workout programma's die je makkelijk thuis kunt doen.

6. Je houdt tijd over

Het neemt minder tijd in beslag dan de sportschool. Je sport vanuit je vertrouwde huis, dus je hoeft er de deur niet voor uit. Lekker makkelijk! En ook lekker: het scheelt je maandelijks contributie bij de sportschool.

LEES OOK: Kayla Itsines - Bikini Body Guide

Lamyae Aulad Ahmed

Door

27 februari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!