Muziek voor tijdens het hardlopen

Muziek voor tijdens het hardlopen

Met deze songs gaat het hardlopen een stuk beter!

Muziek is een belangrijk aspect in je leven. Liedjes kunnen je helemaal weer opvrolijken of laten je wegdromen. Ze brengen je vaak terug naar een moment in je leven. 

Op de radio laten DJ’s ook vaak nummers op vrijdagmiddag horen waar je lekker op wilt dansen na het werk.

Het brengt je in de stemming om nog wat te doen na het werk!

Muziek voor tijdens het hardlopen

Laat staan als je gaat hardlopen, dan heb je muziek nodig wat je helemaal in de sportieve mood brengt. Muziek kan je hierbij zeker helpen. Draai swingende muziek op je iPod en daar ga je! Hoe sneller het liedje is, hoe sneller je gaat lopen.

Onderzoek hardloopmuziek

Je gaat sneller lopen als het liedje dat je luistert een sneller beat heeft. Dat blijkt uit een onderzoek van Brunel University in Engeland in 2005. Als het nummer langzaam is, dan gaat er gemiddeld een seconde van je rentijd af op een afstand van 400 meter. Dat klinkt nu niet veel maar op grotere afstand scheelt dit wel veel tijd.

Je rent meestal niet een rondje van 400 meter maar een paar kilometer om goede resultaten te bereiken. Je wordt door muziek ook minder snel moe en je houdt het langer vol. Costas Karageorghis, auteur van Inside Sport Psychology, heeft onderzoek gedaan naar hardloopmuziek.

'Muziek laat mensen vergeten dat ze aan het werk zijn.'

Punten waardoor je het langer vol houdt

1. Beat

Een beat heeft veel invloed op hardlopen. Het ideale hardloopnummer heeft een beat van tussen de 120 en 140 beats per minute (bpm). Het aantal beats moeten gelijk zijn aan je hartslag. Als je dus rent met 120 bpm dan is het beste dat je hartslag ook 120 zijn.

2. Bekend nummer

Hardlopen met een nummer die je kent en een goed gevoel bij hebt, helpt ook bij de tijdsduur van het hardlopen. Je houdt het dan langer vol omdat je het hardlopen minder goed door hebt.

3. Nummers op shuffle

De nummers kunnen het beste op shuffle staan, zodat je niet steeds hetzelfde liedje luistert. Je wordt immuun voor dat liedje. Verander om de paar weken ook je playlist.

4. App

Als je niet wilt zoeken naar nummers dan kun je ook gemakkelijk een Hardloop App downloaden, zoals Nike + running App. Heel handig voor op de iPhone. Hier staan powersongs op die perfect zijn voor het hardlopen zijn.

Lijstje met goede hardloopmuziek

Dit zijn nummers die je vast en zeker zullen helpen met het hardlopen:

  • Harder to Breathe - Maroon 5
  • Firestarter - The Prodigy
  • Another One Bites the Dust - Queen
  • Girlfriend - Avril Lavigne
  • Pump It Up - Elvis Costello
  • B.O.B. - OutKast
  • Fatboy Slim - The Rockafeller Skank
  • Here It Goes Again - Ok Go
  • She Wants to Move - N.E.R.D.
  • Runnin' Down a Dream - Tom Petty

Website met hardloopmuziek

Er is zelfs een website: hardloopmuziek.com. Ze hebben daar muzieklijstjes met House, Dance en nog veel andere muziekstijlen. De lijstjes kun je downloaden op de website. Elke maand hebben ze een nieuwe lijst online. Je wordt lid van de website voor een jaar en je kunt dan alles downloaden wat je maar wilt.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

11 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!