5 hardloop motivatie tips

5 hardloop motivatie tips

Hoe kun je jezelf weer motiveren om te gaan hardlopen?

Hardlopen is een gevecht met jezelf. Ten eerste dat je jezelf zo ver krijgt dat je gaat lopen ten tweede tijdens het hardlopen. Je denkt bij elke hoek "zal ik terug gaan"? Eigenlijk hebben alle hardlopers dit gevecht met zichzelf. Iedereen kan dus wel wat hardloop motivatie gebruiken, lees hier de tips! 

Het draait om een kick. Hoe zit dat? Hoe kun je jezelf motiveren om (weer) te gaan hardlopen?

1. Begin met het einde voor ogen

Eerlijk is eerlijk dit is de beste tip. Denk na hoe jij je zult voelen na het hardlopen. Dit heb je niet alleen als je jouw rondje hebt gelopen, maar op de terugweg kun je dit gevoel al ervaren. Je voelt je lekker, fijn en trots dat je bent gegaan. Heb je tijdens het hardlopen zo'n dip halverwege? Denk er dan ook aan hoe jij je zult voelen als je het heel rondje hebt gelopen. Het helpt!

2. Niet denken, maar gaan

Je kunt discussies met jezelf hebben. Ik ga vanmiddag wel.. Ik ga wel als het droog is... Ondertussen loop je de hele dag te rommelen en zie je tegen het moment op om te gaan. Dus bespaar je die tijd en GA. Je voelt je daarna heerlijk en je hoeft er niet meer over na te denken.

3. Spreek een dag met jezelf af

Juist om te voorkomen dat je blijft denken, wanneer zou ik nou gaan hardlopen, maak er een vaste prik van. Ga elke zaterdagochtend bijvoorbeeld! Daar mag niets tussen komen.

4. Hardlopen met een doel

Voor sommige onder ons is het fijn om een doel te hebben. Geef je met een groepje vriendinnen op voor een loop. Denk aan de Lady's run. Je hebt dan een doel waarvoor je moet trainen.

5. Lopen met een App

Lopen met een app kan een juiste stimulans zijn, doordat jij continue gemotiveerd wordt om nog een stukje verder te lopen. Een fijne hardloop app is de app van Evi. Zij spoort jou aan om elke keer een stukje verder te gaan en hierbij niet op te geven.

ZIE HIER: Hardlopen met Evy
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!