Geen excuses, sporten! - 8 tips

Geen excuses, sporten! - 8 tips

Je doet het toch minder vaak dan je graag zou willen: sporten. Zin en tijd zijn twee dingen die niet vaak tegelijk vallen. Hoe pak je dit aan?

Je bezoekt hem minder vaak dan je zou willen; de sportschool. Het waarom van dit fenomeen hoeven we ons niet af te vragen. Geen zin, geen tijd, te warm, te koud, te weinig tijd, te veel tijd. Er is altijd wel een smoesje te bedenken. Geen excuses, sporten! 8 tips op een rij.

Zoek iets wat jij leuk vind

Ben je niet het type dat gaat staan zweten in een groepsles? Doe dit dan ook niet! Het moet niet voelen als een verplichting. Vind je het leuk om te doen, of weet je dat je het fijn vind naderhand? Dat motiveert veel beter! 

In de buurt

Die supermarkt vlakbij is toch ook aantrekkelijker dan die waarbij je eerst een hele tijd moet rijden? Dit werkt met de sportschool net zo. Dichterbij = sneller gaan. Zorg er dus voor dat de sportschool om de hoek is. Het excuus dat je geen zin hebt om zo ver te reizen is daarmee ook direct afgedaan. 

Motiveer elkaar

Alleen is maar alleen. Het is altijd prettig om mensen te motiveren en om gemotiveerd te worden. Als dit bestaande vrienden zijn is dat natuurlijk leuk maar ook mensen in de sportschool zelf kunnen een motivatie vormen. Wanneer je vaker mee doet aan groepslessen kom je vanzelf in contact. Dit maakt je avondje sportschool een stuk aangenamer! 

Wees reëel 

Je kunt jezelf voornemen om iedere week vijf avonden de sporten, maar we weten allebei dat dit niet gaat gebeuren. Kijk naar je planning en pas je sportschema hierop aan. Wees ook reëel met je doelstelling. Vijf kilo per week is niet haalbaar. Hoe sneller je afvalt, hoe sneller het er ook weer bij aan komt. Wees realistisch. Liever een langdurige goede levensstijl dan twee weken slank. 

Direct sporten 

Een lange werkdag, en dan s' avonds geen puf meer. Zorg dat je gaat sporten voordat je op de bank beland. Bijvoorbeeld direct uit je werk. Sportspullen en een extra banaan mee, na je werk direct door. Op die manier hoef je de deur niet meer uit en heb je de hele avond voor jezelf. Bijkomend voordeel: Rond die tijd is de sportschool het rustigst! 

Alles is beter dan niets

Een half uurtje sporten voelt toch ook gewoon beter dan een uur bankhangen? Nou, wat let je! Ook een blokje om na het eten is beter dan niets. 

zorg voor voldoende sportkleding

Niets is zo ergerlijk als erachter komen dat je sportkleding niet schoon is, terwijl jij je net had ingesteld op die leuke groepsles. Zorg ervoor dat je altijd ready-to-go kunt zijn. Je vast omkleden is sowieso vaak een motivatie-factor. Want tja, stel je voor je hebt je helemaal voor niets in die strakke sportbh gewurmd!

beloon jezelf

Wees lief voor jezelf. Heb je goed je best gedaan? Gun jezelf dan ook dat toetje. Niet de hele bak leegeten hé. 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

27 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!