Bijna de helft van de vrouwen sport niet

Bijna de helft van de vrouwen sport niet

Shocking! Of vind jij dit niet zo raar? Ben jij één van de vrouwen die niet sport? Etos heeft een onderzoek gedaan onder 800 vrouwen over sporten. Wij, vrouwen, zijn super druk met werk, huishouden, kinderen, studie, vriendinnen en ga zo maar door. Maak jij tijd vrij voor sporten of schiet het er tussendoor? 

Credit: Robolikes

Onderzoek

Het is misschien wel één van jouw goede voornemens: fitter worden. Hier hoort natuurlijk sporten en gezond eten bij. Volgens Etos is de top 3 voornemens afvallen, vaker tijd vrijmaken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Echter bijna de helft van de Nederlandse vrouwen sport niet of nauwelijks op dit moment. 74% van de Nederlandse vrouwen zou graag meer dan één uur willen sporten maar komt hier niet aan toe. 50% van de vrouwen geeft aan dat ze wel willen bewegen maar liever niet naar een sportschool gaan.    

Waarom Nederlandse vrouwen weinig sporten

Tijdens het onderzoek gaven de vrouwen deze redenen waarom zij niet of nauwelijks sporten:

  • Ze hebben geen zin
  • Sportschool vinden ze te duur
  • Ze zijn te druk met sociale bezigheden
  • Ze zijn te druk met het huishouden

Ze zijn vooral druk met het huishouden; dat slokt heel veel tijd op. Daarnaast geven ze liever extra aandacht aan andere dingen om lekker in hun vel te zitten zoals goede balans tussen werk en privé, inname van extra vitamines, regelmatig naar de kapper gaan en zich laten verwennen met lekkere verzorgingsproducten. De maanden februari, ah oh, en november zijn het minst populair om te sporten. Vrouwen voelen zich in deze maand het minst lekker in hun vel en hebben vaak geen zin om te sporten.

Tips om fitter te worden

Het huishouden is de hoofdreden waarom vrouwen niet of nauwelijks sporten. Daarnaast besteden zij hun tijd liever aan andere dingen. Etos geeft ons nog een aantal tips om heel handig fit te worden:

  • Is je trein, tram of bus vertraagd? Sta er niet te lang bij stil: heen en weer lopen houd je warm en fit. IJsberen doen het niet voor niets!
  • Hoera, rotzooi! Ga alle rommel eens te lijf als stevige work-out. Hop hop hop, dat ruimt lekker op!
  • Pak voor mooie en gespierde benen eens je hoogste hakken uit de kast!

Zoek een sport die bij jou past

Onze conclusie, van de meiden van ThePerfectYou.nl, van dit onderzoek: vrouwen vinden sporten niet leuk. Ze hebben daarom geen zin, maken er geen tijd voor vrij en zitten liever een avondje op de bank in plaats van naar de sportschool te gaan. Waarom zoek je niet een sport die je leuk vindt? Je gaat dan met plezier sporten. Vraag een vriendin of zij ook wilt gaan sporten en zoek iets samen uit.

Ben jij het eens met dit onderzoek en heb je andere tips voor Nederlandse vrouwen om fit te worden?

[gallery link="file" columns="2" ids="74139,74140"]

Credit: Bippityboppityboo en Her Lovely Style

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

06 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!