Ja ik let op wat ik eet. Nee ik ben niet op dieet!

Ja ik let op wat ik eet. Nee ik ben niet op dieet!

Kiki vertelt over wat het met haar doet om gezond te eten. En ze geeft tips voor gezonde tussendoortjes!

Op iedere fit-related website lees je het terug. 70% voeding, 30% sporten. Abs are made in the kitchen en tegen een slecht voedingspatroon valt niet tegenop te sporten. Een waarheid als een koe! Om je fitcirkel rond te maken zal je naast regelmatig bewegen ook bewuste keuzes moeten maken qua voeding. 

Is het nodig om 6 keer per dag te eten?

Het is niet bewezen dat 6 keer per dag eten meer vetverbranding teweeg brengt dan 3 keer per dag eten. Persoonlijk vind ik het wel veel fijner om 6 keer per dag te eten. Het houdt mijn cravings onder bedwang en mijn energie level gedurende de dag op peil. Als ik 3 keer per dag eet heb ik hogere suikerpieken waardoor ik me na de lunch of na het avondeten vaak moe en futloos voel en ’s avonds geen puf meer heb om te gaan sporten. Door meerdere keren per dag te eten en een goede balans te hebben tussen proteïne, koolhydraten en gezonde vetten voel ik me kip (proteïne) lekker! ;-)

Tips om gezond te eten en te drinken!

Het is aan te raden om niet je gehele eetpatroon van de een op de andere dag compleet om te gooien maar om dit stap voor stap te doen.

Tip 1: Ontbijt je nooit? Begin daar dan mee! Wacht niet tot maandag maar begin gewoon morgen. Van uitstel komt meestal afstel dus hoe sneller je ermee begint des te beter. Ontbijt zorgt ervoor dat je metabolisme op gang komt en voorkomt dat je later op de dag gaat snoepen.

Tip 2: Drink geen calorieën (kcal)! Alle frisdranken, vruchtensappen, siroop, fruitwater etc. bevatten calorieën. Het ene drankje bevat meer dan de andere maar het gaat erom dat je zo onbewust meer calorieën binnenkrijgt dan je zelf beseft. Bijvoorbeeld; een glas cola (200 ML) bevat 85 kcal, dus als je “maar” 4 glazen per dag drinkt zijn dat al 340 kcal per dag extra! Hou het liever bij water, thee & koffie maar dan wel zonder suiker ;-)

Tip 3: Vergeet niet te snacken! Het is onwijs belangrijk om je motortje op je gang te houden en dat doe je door meerdere keren per dag te eten.

Voorbeelden van een gezonde snack:

  • Een klein handje (ongebrande en ongezouten) noten
  • Een stuk fruit
  • Groentes zoals: wortels en paprika's
  • Komkommer met een beetje hummus
  • Rijstewafel met amandelboter

Er zijn heel veel ideeën voor een gezonde snack. Google er rustig op los!

Tip 4: Niet snoepen! Dit ligt voor de hand maar toch vinden veel mensen het moeilijk om die pot met dropjes te weerstaan op het werk. Onthoudt, ieder pondje gaat door het mondje. Ik kan er niks anders van maken.

Tip 5: Wel snoepen! Huh? Tikkeltje tegenstrijdig, niet? Nope, al zweer ik hoog en laag bij gezond eten, ben ik ook gek op snoepen en lekker vet eten. De sleutel is om een balans te vinden. Ik vind gezond eten heerlijk omdat ik me daar fit en energiek bij voel maar ik kan ook onwijs genieten van een patatje met frikandel speciaal en mijn ultieme cheat is en blijft chocola!

Maar waarom dan toch wel snoepen? Omdat je maar 1 keer leeft en je vooral moet blijven genieten maar dan wel met mate ;-)

You’ve got this! X

Kiki Albers

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!