Geduld is een schone zaak!

Geduld is een schone zaak!

“Ik ben nu een maand aan het sporten maar ik zie nog helemaal geen verschil". Kiki vertelt over haar engelengeduld, weegschaal dilemma's en meer.

“Ik ben nu een maand aan het sporten maar ik zie nog helemaal geen verschil” Wanneer je dan eenmaal fanatiek aan het sporten bent en netjes op je voeding let, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk dat strakke lijf waar we allemaal van dromen. Dream on baby! Zo makkelijk gaat het namelijk niet. Het klinkt hard maar het is nou eenmaal niet anders. 

Maar niet getreurd, het is mogelijk om strakker in je vel te komen en gewicht te verliezen. Wat je daarvoor nodig hebt? Onder andere dumbells en squats maar vooral ENGELENGEDULD!

Ik sta iedere dag op de weegschaal.

Wanneer iemand dit tegen mij zegt moet ik altijd heel hard m’n best doen om diegene niet door elkaar te schudden. Natuurlijk kan je jezelf af en toe wegen maar hou het bij max 1 keer per week en dan op hetzelfde tijdstip. 

"Op de weegschaal staan: ik zie het eerder als een straf dan een beloning." 

Bijvoorbeeld op zondagochtend als je net uit bed komt. Wat heeft het voor zin om iedere dag op de weegschaal te staan? Ik zie het eerder als een straf dan een beloning. Je gewicht kan door zoveel dingen beïnvloed worden, slechte stoelgang, menstruatie en/of zwaar getafeld, waardoor het getal op de weegschaal vaker tegenvalt dan meevalt. Niet te vergeten, spiermassa is zwaarder dan vet! Dus als je veel traint heb je zelfs kans dat je aankomt i.p.v. afvalt terwijl je wel strakker wordt. Als je toch graag wat vaker op de weegschaal staat onthoud dan: je gewicht is niks anders dan een getal. Hecht er niet teveel waarde aan!

Hoe kan ik m’n progressie bijhouden?

Als je echt verschil wilt zien dan kan je beter jezelf (laten) meten of voor en na foto’s maken. Dat laatste is doodeng maar zo leuk wanneer je eenmaal ziet dat je benen iets strakker worden en je buikje langzaam verdwijnt. Ga in bikini of lingerie (hou er rekening mee dat je misschien ooit van plan bent om je foto’s te delenop social media ;) ) voor de spiegel staan en maak foto’s van je voor, zij en achterkant. Je kan natuurlijk aan je man, vriend, moeder, zus of vriendin vragen of ze foto’s van je willen maken.

 

Ik deed dit in het begin 1 keer in de maand en vergeleek de foto’s dan met elkaar. Ik weet nog goed dat ik mijn eerste progressie foto’s op Instagram uploadde. Met m’n hart in m’n keel maar zo trots als een pauw! Leuk als stok achter de deur maar je kan de foto’s natuurlijk ook voor jezelf houden.

Geduld wordt beloond, echt waar!

Ik geloof niet in crash diëten. Hiervan raakt je lichaam in de war en zal deze zelfs vet gaan vasthouden als reserves. Probeer er juist een levensstijl van te maken door gezond te eten en regelmatig te sporten. Ja, je mag heus wel wat lekkers nemen zo nu en dan want moeten vooral blijven genieten van het leven!

Na een aantal weken ga je echt verschil zien op de foto’s of het zelfs merken aan je kleding wat op sommige plekken wat losser gaat zitten. Na een aantal maanden gaan de mensen om je heen het ook zien, waarschijnlijk als eerste aan je stralende ogen en mooie huid en daarna aan je strakkere lijntje ;-)

Laat je niet ontmoedigen door de tijd die het duurt om je doel te bereiken, zie het als een uitdaging om fitter dan ooit te worden en trust the progress!
Kiki Albers

Door

09 april 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!