Last van spierpijn? Gebruik de foam roller!

Last van spierpijn? Gebruik de foam roller!

Het wordt altijd eerst erger, voordat het beter wordt. Althans: dat is de uitspraak. Met spierpijn hoeft dat niet meer zo te zijn! Na het foam rollen zijn je spieren direct weer los gemasseerd!

Je goede voornemen was fantastisch, minimaal drie keer in de week sporten! Je hebt het welgeteld een uur volgehouden en nu zit je al twee dagen met spierpijn. Hoe ga je dat oplossen? Door de foam roller te gebruiken!

Hoe werkt het 

Foam rollen is een techniek waarmee je je spieren losmaakt en masseert door over een foam roller te bewegen. Het is goed voor het opwarmen van je spieren maar ook juist om na de training te gebruiken om stijfheid en spierpijn tegen te gaan. 

oefeningen 

Er zijn verschillende oefeningen waarmee je je spieren op kunt warmen of kunt strechten voor na het sporten. Het principe van foam rollen is dat je over een bepaalde spier rolt en hem hierdoor 'triggert'. In het filmpje hieronder wordt precies uitgelegd hoe je alle spieren kunt bereiken. 

Verschillende foam rollers

Er bestaan verschillende foam rollers, harde en zachte, met en zonder groeven. Wat voor jou het prettigst werkt zul je zelf moeten ervaren. Wellicht zijn er verschillende rollers aanwezig in je sportschool en kun je het testen! 

Deze foam roller is met groef (26,95)

Deze foam roller is zonder groef (24,95)

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!