Beste vriendin - 10 dingen die jullie vriendschap zo bijzonder maakt

En daarom is zij jouw beste vriendin!

Zó blij dat zij er is: mijn beste vriendin! Hoe ik me ook voel, ik kan altijd bij haar terecht en zij bij mij natuurlijk. Er zijn gewoon dingen die je niet graag met iedereen bespreekt: dingen die privé zijn en dingen waar je je voor schaamt.

Gelukkig bestaat er je beste vriendin: aan wie je dit alles wél kunt vertellen en alles maar dan ook echt alles mee kunt delen! Beste vriendinnen delen geluk en verdriet. Je kan op ze bouwen en ze vertrouwen. 10 dingen die jullie vriendschap zo bijzonder maakt.

1. Je hoeft helemaal niks

Als jullie naast elkaar zitten en helemaal niks zeggen, hoef je je geen één keer te bedenken waar je een gesprek over kan starten: een heerlijk gevoel!

2. Inside-joke

Gebeurt er iets waarbij jij en je vriendin een inside-joke hebben, dan hoeven jullie elkaar maar één seconde aan te kijken. Meer hebben jullie niet nodig.

3. Niets is te gek voor jouw beste vriendin

Je kunt haar de vreemdste dingen vertellen die je de afgelopen week hebt gehoord of tegen bent gekomen, zonder dat ze je voor gek verklaart.

4. Eerlijk zijn

Zij is de enige persoon die je mag vertellen dat dat jurkje je écht niet staat. Als iemand anders dit doet...

5. Hélémaal jezelf zijn

Als je aan het bellen bent, terwijl je op het toilet zit, durf je niet door te spoelen. In plaats daarvan blijf je liever nog wat langer zitten. Bij je beste vriendin maakt je dat hélémaal niets uit.

6. Crush on

Je verzendt nooit een berichtje naar die ene leuke man waar je een crush op hebt zonder dat zij je tekst helemaal heeft geanalyseerd en verbeterd. Pas daarna durf je op de knop ‘verzenden’ te drukken.

7. Geheimen bewaren

Zij weet over welke avonden nooit meer gesproken mag worden. Zoals die ene avond in de bar waar het allemaal net iets te ver ging. Een moment waarvan jullie beide geleerd hebben en waarover jullie beide nooit meer zullen spreken.

8. Jouw beste vriendin begrijpt je

Wanneer er iemand de kamer in komt gelopen die jij niet mag, geeft jouw vriendin je een ´ik begrijp je blik´. Zij weet namelijk als enige het verleden dat jij hebt met deze persoon.

9. Knuffeltime

Je kan elkaar niet vaak genoeg knuffelen: 10 redenen om meer te knuffelen. Een knuffel als je elkaar ziet, een knuffel bij het vertellen hoe trots je wel niet op haar bent, een knuffel als ze verdrietig is, een knuffel van ik begrijp je zo goed, een knuffel bij afscheid...

10. Dromen bespreken

Alle wilde dromen die je diep van binnen hebt kun je met haar bespreken. Juist omdat je zó jezelf kunt zijn komen je echte dromen naar boven: je durft je te laten gaan!

Wat maakt jullie vriendschap zo bijzonder?
Jessica Jansen

Door

23 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!