Mindfulness - Het begin van een nieuwe, aandachtige jij

Mindfulness - Het begin van een nieuwe, aandachtige jij

“Ja, dat had ik anders moeten zeggen!” “Oohja, die bloemen!” , “Hoe ga ik dat doen morgen?”, “Vindt zij mij niet raar?” Dit is een fractie van wat er vanmorgen tijdens het tandenpoetsen door mijn hoofd schoot. Je zal je misschien afvragen waarom ik nog weet waar ik aan dacht. Nou, omdat ik een oefening stond te doen.

Photo Credit: Greg Pths

Ik ben net begonnen met een online e-cursus Mindfulness. Heel leerzaam en leuk, maar laten we zeggen, lastig. Nee, eigenlijk gewoon frustrerend. Ik kan niet niet denken, maar dat is eigenlijk ook helemaal niet waar het om gaat. Het gaat om het observeren van je gedachten en daar niet in meegaan. Dat klinkt goed, maar voer het dan nog maar eens uit.

LEES OOK: Mindfulness leven is de trend van het moment LEES OOK: 15 redenen waarom je nu met mindfulness meditatie moet beginnen

Mindfulness

Het begin van een nieuwe, aandachtige jij

 

Aandachtig je haar borstelen, ja dat is rustgevend: lekker gaan zitten, in de spiegel mijn haren kammen, kammen en alleen maar kammen. Maar of ik er rustig van wordt? Nee, ik heb haast! Ik moet naar mijn werk, heb dan een bespreking, gevolgd door een afspraak en dan moet ik ook nog voor het eten zorgen. Wat staat er eigenlijk op het menu?

Nu vraag je je misschien af waarom ik dit doe. Je gaat me snappen wanneer je ziet hoevaak ik bezig ben met de toekomst, het verleden en eigenlijk met tientallen andere gebeurtenissen waar ik helemaal geen grip op heb. Een gewoonte die erin is geslopen en heel normaal geworden is, maar eigenlijk wil ik dit helemaal niet meer.

Dus, ik wil kunnen genieten van het moment, dat is wat telt voor mij! Aanwezig zijn en 100% gaan voor wat ik doe, dat is wat ik wil. Geen tijd meer besteden aan wat mensen denken of vinden, of aan wat ik allemaal nog moet doen. De wil is er, de weg ook. Nu moet ik het alleen nog gaan doen. Na één week leer je niets nieuws, uit onderzoek is gebleken dat je in totaal acht weken nodig hebt.. 

Ik hou jullie op de hoogte!

Yvette Overbeeke

Door

09 juli 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!