Nieuwe relatie onzekerheid - 5 vragen die je moet stellen

Nieuwe relatie onzekerheid - 5 vragen die je moet stellen

De periode tussen daten en je relatie definiëren kan behoorlijk

Nieuwe relatie onzekerheid - De periode tussen het daten en de 'echte' relatie is altijd een ontdekkingsreis. Je moet er namelijk achter zien te komen - in een relatief korte tijd zonder het direct te vragen - of hij een seriemoordenaar is die 26 vogelspinnen als huisdieren heeft of dat hij het echt allemaal goed en lief bedoelt. Toch zijn er een paar dingen die je dient te bespreken met hem zonder intimiderend over te komen.

Het is de periode dat je je prettig bij hem voelt, maar niet té prettig. Je rent nog snel naar de badkamer om je tanden te poetsen voordat hij wakker wordt. Als je de antwoorden van deze vragen weet, dan verandert je 'misschien' naar 'officieel'. Of niet..

Nieuwe relatie onzekerheid - 5 vragen die je moet stellen

 

1. Ehm.. hoeveel exen heb jij gehad?

Typisch iets wat je eigenlijk niet wil weten, maar toch eigenlijk heel stiekem ook weer wel. Hoeveel andere vrouwen waren er in zijn leven? En nog belangrijker: waarom is het uitgegaan? Als hij bijvoorbeeld bindingsproblemen heeft, dan ga je hem niet zo betuttelen als je normaal wel zou doen.

Details uit je voorgaande relaties zijn echt niet nodig, geef hem de hoofdlijnen. Wat is er fout gegaan en wat heb je ervan geleerd, meer is echt niet noodzakelijk.

2. Family business, vertel me alles over je familie

Gekke tante Gerda of de viezerik van de familie, licht elkaar in over jullie families. Je moet de ontmoeting met je aanstaande schoonfamilie niet te licht opvatten. De eerste indruk moet gelijk goed zijn. Stel dat je een fles wijn meeneemt terwijl zijn vader herstellende is van een alcoholverslaving...

YES! Als een man je aan zijn ouders en vrienden voorstelt, dan mag je ervan uitgaan dat jullie relatie de serieuze kant op gaat. Laat hem het initiatief nemen met het voorstellen van zijn geliefden. En hou dit principe aan: voor iedere vriend aan wie hij je voorstelt, verleen jij dezelfde gunst. Stel hem niet aan je ouders voor voordat hij dat heeft gedaan.

3. Geld, money, pesos..

Over geld praten is niet eenvoudig, maar het is iets waar echt over gesproken moet worden. Het is niet alleen maar hoeveel jullie verdienen, maar waar hij zijn toekomst ziet. Matchen zijn uitgaves wel met zijn budget? Het is belangrijk om een idee te krijgen van zijn portemonnee - en niet om jouw shopping escapades te bekostigen.

LET OP! Vindt hij het belangrijk om spaargeld te hebben of leeft hij van salaris naar salaris? Je moet het weten voordat je een leven met hem gaat opbouwen.

4.  Doen wij aan cadeaus?

Feestdagen, verjaardagen en speciale dagen. Als je hier niet over praat met je wederhelft-to-be dan is de kans groot dat jij met een exclusief horloge in je hand staat en hij een T-shirt voor jou heeft gekocht. Ga er niet vanuit dat jullie elkaar vlekkeloos aanvoelen. Zo word je alleen maar teleurgesteld.

Praat met elkaar over de feestdagen, zodat je niet voor verrassingen staat. Misschien heeft hij wel een mannenweekend gepland voordat hij jou kende.

5. Zijn we écht een stelletje?

Jullie slapen steeds vaker bij elkaar, de dates worden vaste prik en je hebt zijn vrienden al ontmoet. Toch hebben jullie nog geen gesprek gehad over 'jullie'.

YES! Je weet snel genoeg of een man een vaste relatie zoekt, hij blijft namelijk monogaam en hij laat jou ook weten - niet opzichtig natuurlijk - dat jij de enige vrouw in zijn leven bent. Let op zijn stille hints!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

20 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!