Baas imponeren - 9 manieren om je baas te imponeren

Baas imponeren - 9 manieren om je baas te imponeren

Breng jouw baas onder de indruk van jouw werk en bewijs dat jij jouw plekje verdient binnen het bedrijf.

Je bent altijd aanwezig voordat je baas er is, je blijft tot laat, werkt mee aan alle projecten, haalt het favoriete drankje en geeft veel complimentjes. Breng jouw baas onder de indruk van jouw werk en bewijs dat jij jouw plekje verdient binnen het bedrijf.

Maar hoe kun je je baas het beste imponeren, hier zijn 9 manieren waarop je het zeker kan proberen!

Je baas imponeren op 9 verschillende manieren

 

1. Doe je werk goed!

Je bent aangenomen omdat jouw baas denkt dat je deze baan aankunt! Bewijs dit en laat het zien door initiatief te nemen, hulp aan te bieden, creatieve oplossingen verzinnen en productief werken. Dat zijn veel punten waar je aan moet denken tijdens het werk maar als je echt goed je best doet, dan komt dit vanzelf. Als jij iets moet doen dat eigenlijk niet tot jouw taken behoort, leer ze jezelf aan en laat zien dat je het aankunt.

2. Bespaar geld

Veel bazen staan onder financiële druk en als je hen hiervan verlost, dan laat je zien dat je om het bedrijf geeft en wilt dat het succesvol wordt. Je gaat namelijk buiten het boekje om om een ander idee voor te stellen. Je bent creatief en je durft!

3. Wees er altijd bij

Als er een feestje, borrel of lunch is gepland, ga daar heen! Jouw baas is daar waarschijnlijk ook en ziet dat je je inzet voor het bedrijf, zelfs buiten werktijd. Natuurlijk heb je ook eigen plannen en kun je er niet altijd zijn. Laat dit ook weten aan de persoon die het organiseert, die kan er dan rekening mee houden. Een beter idee is: organiseer zelf een feestje of zet een lekkere lunch neer. Dat waardeert iedereen en ook zeker jouw baas.
 

4. Maak zwakte jouw sterkte punt

Let op wat de sterke en zwakke punten zijn van jouw baas en collega's. Is presenteren een zwak punt voor een van jouw collega's of baas? Stel voor dat jij het overneemt om hen daarvan te ontlasten. Dan denkt jouw baas dat je onmisbaar bent en zo maak je een plekje vrij voor jezelf binnen het bedrijf

5. Wees niet bang om anders te denken

Speak up! Laat zien dat je durft te zeggen dat je er niet mee eens bent en andere ideeën hebt. Een baas wilt niet de hele dag horen dat hij of zij gelijk heeft en vindt het interessant als er iemand er tegenin gaat! Zo val je op ten opzichte van anderen.

6. Kan goed tegen kritiek

Als jouw baas of collega’s kritiek leveren, ga hier dan goed mee om. Spring niet in de aanval maar zie het als opbouwend kritiek. Je kunt veel van hen leren! Vraag om hulp als je bepaalde aspecten niet goed beheerst en draai het kritiek in iets positiefs.
 

7. Als jouw baas goed werkt, werk jij ook goed

Jouw baas heeft waarschijnlijk ook een baas, dus zij moet zich ook bewijzen. Als zij of hij goed werkt door jou, komt jouw baas in een goed daglicht bij hun baas.

8. Weet al haar persoonlijke details

Vertelt jouw baas wel eens over zijn of haar partner, kinderen of familie? Onthoud zoveel mogelijk namen van de mensen die dichtbij haar of hem staan. Schrijf de namen op als je slecht bent in het onthouden van namen omdat dit goed werkt om je baas te imponeren. Zo lijkt het alsof je altijd oplet wanneer jouw baas praat (dat doe je natuurlijk altijd ;)) en dat valt op bij jouw baas.

9. Wees op tijd en op de hoogte

Eigenlijk moet dit vanzelfsprekend zijn maar wees altijd op tijd. Als het nodig is, zet dan 3 keer de wekker zodat je op tijd bent! Wees ook op tijd bij afspraken en bereid je goed voor. Niets komt slechter over dan dat je geen idee hebt waarover de ander het heeft. Dit bewijst jouw baas dat je je inzet voor het bedrijf! Het is mogelijk dat je met tegenzin naar je werk gaat door jouw baas. Vraag jezelf dan af: vind ik dit leuk? Dat is heel belangrijk om lekker in je vel te zitten. Overweeg dit en praat er met anderen over. We raden je niet aan om meteen te stoppen met je baan omdat het moeilijk is om een nieuwe baan te vinden. Denk er goed over na voordat je switched maar gelukkig zijn met je baan is erg belangrijk voor je eigen gevoel.
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!