Hoe denken mannen over zoenen - de verschillen

Zijn verhaal en haar verhaal van de kus!

Wij doen niets liever dan lekker kleffen met vriend- of manlief. Heerlijk een beetje knuffelen, zoenen en strelen! Maar wist je dat een man een intense, romantische kus vaak heel anders ziet dan de vrouw?

Uit onderzoek blijkt dat man en vrouw niet alleen verschillen in 'kus-style' ook de betekenis van een kus verschilt per sekse. Als we de diverse psychologen mogen geloven is een kus tussen een man en vrouw meer 'like a clash of spirits' dan 'a meeting of souls'.

De kus - zijn verhaal en haar verhaal!

Haar verhaal

Wij vrouwen gebruiken een kus in eerste instantie om de juiste man te vinden. De kus fungeert voor de vrouw  als een soort 'screening-tool' om te right guy op te sporen. Hebben we mr. Perfect eenmaal gevonden dan gebruiken we de kus als bindmiddel, om een band met onze lover te creëren. Wat betreft onze 'zoen-style', wij vrouwen kussen het liefst zo lang mogelijk met manlief. Niets gaat boven een lekkere zoen-sessie!

Zijn verhaal

Mannen aan de andere kant, gebruiken een kus als middel om hun doel te bereiken. En dat doel is (how surprisingly!) seks! Mannen zoenen vooral om de vrouw op te winden. Vraag is of dit ook daadwerkelijk lukt, mannen houden namelijk van natte zoenen, niet erg opwindend als je het ons vraagt! Hoewel een antropoloog aan de Rutgers University daar anders over schijnt te denken. Naar aanleiding van een onderzoek concludeerde zij dat mannen via hun speeksel testosteron doorgeven aan de vrouw. Hierdoor zou het verlangen naar seks bij de vrouwen toenemen.

WEETJE: Hoewel het algemeen bekend moge zijn dan mannen vooral zoenen om daarna zo snel mogelijk het bed in te duiken met vrouwlief, het is toch wel verrassend dat de meeste mannen bereid zijn helemaal niet te zoenen, als ze maar gewoon seks kunnen hebben. Ook zoenen de meeste mannen liever niet na de daad, terwijl vrouwen het liefst voor- tijdens- en na de seks zoenen.

Intieme interactie

Gelukkig hebben we ook wel een paar dingen gemeen wat zoenen betreft. Beiden vinden we dat zoenen een belangrijke en intieme interactie is binnen de relatie. Daarnaast gebruiken we alle twee een zoen om de compatibiliteit van onze relatie te meten. Als laatst kunnen we beiden ons op basis van onze zoen-ervaring met de ander ons meer of minder tot elkaar aangetrokken voelen.

The best kind of kiss is when you have to stop because you can't help but smile

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!