Moeder sterft voor het leven van haar baby

Moeder sterft voor het leven van haar baby

Moeder sterft voor het leven van haar baby. Elizabeth Joice had een levenslange droom om moeder te worden.

Nooit meer kans op een zwangerschap. Dat kreeg de 36-jarige Elizabeth Joice uit New York te horen na haar gevecht tegen kanker. Totdat ze vorig jaar toch goed nieuws te horen kreeg: ze was zwanger. Een wonder. Maar algauw volgde het nieuws dat er een nieuwe tumor was ontdekt. De keuze die Elizabeth moest maken, is hartverscheurend. Haar leven of dat van haar kind.

Toen ze te horen kreeg dat ze zwanger was, voelde het als een wonder. Totdat ze slecht nieuws kreeg.

Hartverscheurende keuze

Dokters vertelden haar dat ze een keuze moest maken: zij of haar baby. De 36-jarige twijfelde geen seconde en koos voor haar baby. Ze zou het zichzelf nooit kunnen vergeven als ze nooit meer zwanger zou kunnen worden.

Liefde verzegelen

De dag dat de dokter hen opbelde om het slechte nieuws mee te delen, vroeg Max haar ten huwelijk.  "Ik liep naar de keuken en maakte een verlovingsring van aluminiumfolie. Ze wilde eerst niet tegen de ziekte vechten en met mij de wereld rondreizen tot ze erbij neerviel, maar toen ik met de 'ring' neerknielde, vertelde ik haar dat ze nu geen keuze meer had en wel moest vechten. Een maand later waren we getrouwd."

Even een gezinnetje

Elizabeth was uitgerekend op 4 maart. De dokters konden niet langer wachten en haalden hun dochter Lily eind januari ter wereld. Elizabeth ging heel snel achteruit: de kanker verspreidde zich naar haar long, hart en buik. Een maand lang waren de drie een gelukkig gezinnetje. Op 9 maart stierf Elizabeth in het ziekenhuis met Max aan haar zijde.

Video Credit: MaxwellJoice

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!