Wat vrouwen moeten weten over mannen!

6 gouden tips inclusief een mannenhandleiding!

Dat mannen compleet andere wezens zijn dan vrouwen is inmiddels algemeen bekend. De uitdrukking 'mannen komen van Mars, vrouwen van Venus' bestaat niet voor niks. Af en toe begrijpen wij helemaal niets van manlief en andersom geldt hetzelfde.. 

Tóch zijn er een aantal dingen waarvan mannen graag willen dat vrouwen ze weten. Bovendien zijn er ook een aantal zaken die vrouwen horen te weten over een man!

Wat vrouwen moeten weten over mannen

 

1. Ook mannen horen graag complimentjes! Niet alleen wij, vrouwen ontvangen op z'n tijd graag eens een complimentje over onze toffe outfit, nieuwe kapsel of kookkunsten ook mannen vinden het fijn om af en toe gecomplimenteerd te worden. Dus laat manlief weten hoe zo nu en dan weten hoe hard hij werkt, hoe goed hij kan voetballen of hoe hulpvol hij is.

2. Hoewel de meeste mannen niet altijd erg tactvol reageren wanneer je ze naar je nieuwe jurkje vraagt, maar dit doen mannen alleen maar omdat het ons aangaat. Eerlijkheid is voor de man ontzettend belangrijk binnen een relatie en als een man niet eerlijk mag zijn, des te meer gaat hij zichzelf censureren.

3. Wees de baas in bed! Mannen hebben graag dat wij ze laten zien wie de baas is in bed. Ze hebben een duidelijk hiërarchie nodig en verder vinden ze het prettig als wij ze vertellen wat ze beter kunnen doen om ons te helpen .

4. Zelfontplooiing is belangrijk voor de man. Een veel gehoorde klacht van vrouwen is dat manlief zich maar slecht kan binden. Dit komt doordat mannen denken dat ze door zich zelf te ontplooien een succesvol leven kunnen leiden. Hierdoor kan het zijn dat (het lijkt of) jullie relatie op de tweede plaats komt of dat de man alleen maar aan zichzelf denkt. In de loop van de tijd verandert dit wel en ziet de man dat zelfontplooiing ook afhangt van het kunnen aangaan van een goede relatie.

5. Mannen vinden het fijn dat wanneer ze naar een doel toe werken en wordt beloond door concreet bewijs van zijn inspanning. Mannen willen iets met eigen ogen zien, voordat ze iets geloven. Mannen houden van sport omdat de resultaten onbetwistbaar zijn. Op emotioneel vlak is dit veel lastiger. Emotionele inspanningen leveren vaak geen concreet bewijs of succes en het resultaat kan onbevredigend zijn. Als een man faalt op emotioneel gebied gaat hij ter compensatie op zoek naar iets wat wel complete emotionele vulling geeft en de kans bestaat dat hij dit zoekt bij andere vrouwen.

6. Net als wij vinden mannen het fijn om tijd door te brengen met hun 'kameraden'. Natuurlijk vinden ze het ook belangrijk om dingen te doen met ons, maar ze willen ook graag af en toe een avondje stappen met vrienden of een weekendje weg! Geef ze de ruimte om activiteiten te ondernemen met hun vrienden, dat komt je relatie alleen maar ten goede!

De mannenhandleiding

Naast de aspecten waarvan mannen graag willen dat wij ze weten, zijn er ook nog een aantal dingen waarvan je op de hoogte moet zijn als je met een man leeft!

1. Een man vindt het lastig om zijn gevoelens te uiten. Je moet manlief nooit vragen hoe hij zich voelt, want in de meeste gevallen zal hij niet weten wat hij daarop moet antwoorden. Dit komt omdat de delen die de taal en de emotie bepalen in de hersenen niet met elkaar verbonden zijn.

2. Als een man ziek is, dan is hij echt heeeeeeeeeel erg ziek. Mannen hebben een veel lagere pijngrens dan vrouwen. Niet voor niets moeten wij de kinderen baren en worden mannen nooit ongesteld!

3. Niet alleen vinden mannen het lastig om over zijn gevoelens te praten, hij vindt het ook lastig zijn emoties te tonen. Een echte man huilt niet, dat staat voor een man gelijk aan zwakte. Door hun 'jachtinstinct' laten mannen veiligheidshalve niet zien dat ze verdrietig of bang zijn. Maar dit betekent natuurlijk niet dat een man geen emoties heeft!

4. Mannen overdrijven graag! Een man houdt ervan om zijn salaris met een paar duizend naar boven af te ronden. Spreek hem dan niet tegen, maar laat hem lekker verder dromen!

5. HEEL BELANGRIJK: stoor een man niet tijdens het voetbal. Mannen kunnen niet  multitasken, daar zijn ze niet voor gemaakt. Een man kan maar één taak tegelijkertijd uitvoeren. Als hij je niet hoort, is dat geen trucje maar gewoon echt waar.

6. Probeer mannen niet te veranderen. Als er iets is waar mannen niet tegen kunnen is dat het wel. Accepteer hem gewoon zoals hij is!

7. Een man vraagt never nooit niet naar de weg! Een man rijdt liever 30 keer de verkeerde straat in, dan dat hij een voorbijganger de weg zal vragen. Dus mannen voor wie was te TomTom ook alweer uitgevonden?!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

31 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

audrey kerpens

6 jaar geleden

wat is de redden daarvoor waarom mannen geen aandacht geven aan vrouw

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!