Enige single in je vriendengroep? Zo ga je er mee om!

Enige single in je vriendengroep? Zo ga je er mee om!

En met jou 2,3 miljoen andere Nederlanders..

Naar schatting zijn er in Nederland 2,3 miljoen mensen single. Er zijn dus relatief veel vrijgezellen en toch ben jij de enige in jouw vriendengroep die geen relatie heeft. Jij staat op vrijdagavond te popelen om in de kroeg het weekend in te luiden, terwijl al je vriendinnen liever hun avond op de bank doorbrengen met hun prins op het witte paard... 

Enige single in vriendengroep? Zo ga je er mee om!

Is ‘jouw tijd komt nog wel’ één van de meest gebruikte zinnen van je vriendinnen? En voel jij je regelmatig het vijfde wiel aan de wagen? Dan wordt het tijd voor actie! Hoe ga je om met het huisje-boompje-beestje-gedrag van je vrienden?

Behoud en maak vriendschap

Het mooie – maar tegelijkertijd ook het tegenstrijdig – is dat jij juist veel tijd hebt om in je vrienden te steken. Onderhoud de vriendschappen die je hebt. Bedenk dat wat jou vriendinnen gelukt is, jou ook kan overkomen. Zijn je vriendinnen zo gesetteld dat ze niet meer spontaan in het weekend mee de kroeg in gaan? Plan dit dan van te voren. Maak er een echte meidenavond van; verloofden en mannen zijn niet welkom!

Heb je een aantal goede oude vrienden al een tijdje niet meer gesproken? Zoek ze op! Ook voor het leggen van nieuwe contacten heb je nu enorm veel tijd. En laat dit nou gemakkelijker zijn wanneer je alleen bent dan met zijn tweeën. Het is fijn om tijd door te brengen met mensen die in dezelfde fase  zitten als jij. Zo kun je etentjes met je gesettelde vrienden afwisselen met het nachtleven van je single vrienden.

Vrijheid blijheid

Vergeet vooral niet te genieten van het vrijgezellenleven. Hoewel het hebben van een relatie voordelen heeft, is er ook zeker wat te zeggen voor het single bestaan. Wat heb je toch een heerlijk leven als je nooit meer een gevecht hoeft te hebben om de afstandsbediening en altijd maar leuke tv programma’s kunt kijken, als je niet meer je schoonfamilie hoeft te bezoeken bij iedere verjaardag en als je schuin in bed kunt liggen. Kortom: vrijheid blijheid! Je bent aan niets en niemand gebonden.

Ga studeren in het buitenland of ergens voor een langere periode naartoe op reis. Date erop los. Niet om meteen de man van je dromen te vinden, maar gewoon om een gezellige avond te hebben. Een beetje peilen of je nog goed in de markt ligt is bovendien goed voor je zelfvertrouwen. 

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

13 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!