Het verschil tussen echte liefde en kalverliefde

Een relatie heeft veel weg van een puzzel, een puzzel die je samen moet maken!

Soms denk ik wel eens dat een relatie, of in ieder geval het begin van een relatie, veel weg heeft van een puzzel. In het eerste opzicht lijkt het een 'makkie' en heel makkelijk 'in elkaar te zetten, maar naarmate de tijd strekt wordt het beetje bij beetje steeds moeilijker er achter te komen welk stukje waar past.

Ik ben er van overtuigd dat we allemaal ooit wel eens hebben geprobeerd de verkeerde stukjes in elkaar te passen op momenten dat het voltooien van de puzzel nogal, nouja, irritant werd..

Liefde verschilt niet heel veel van een puzzel. Wanneer je begint aan een relatie lijkt alles zonder enige moeite te verlopen, maar zodra je wat verder bent wordt het langzaam maar zeker moeilijker. Niemand weet van te voren of de puzzelstukjes van een relatie samen 'echte liefde' vormen, of dat het 'maar' een kalverliefde is..

Het verschil tussen echte liefde en kalverliefde

Kalverliefde

Kalverliefde is te meten naar verlangens. Je hebt het idee dat degene in kwestie al je behoeftes kan vervullen, totdat je tot de conclusie komt dat dit helemaal niet het geval is. Deze persoon is er dus eigenlijk om jouw persoonlijke behoeftes te vervullen, waardoor je constant bij hem wil zijn. Iets waar je 'tegenspeler' het aardig benauwd van kan krijgen.

Wanneer de gevoelens verdwijnen zul je je hoogstwaarschijnlijk leeg en alleen voelen: je voelt je misschien wel een beetje gebruikt, omdat je je realiseert dat wat je dacht dat je nodig had, niet het juiste antwoord was.

BELANGRIJK: Je hebt geen persoon nodig aan je zij om jezelf te definiëren

Échte liefde

Échte liefde is in tijd te meten. Het ontstaat uit de psychische chemie tussen twee mensen dat ontwikkelt is gedurende een bepaalde periode. Laat me weten als je het er niet mee eens bent, maar ik heb nog nooit gehoord dat er op een dag twee mensen uit bed stapten en besloten verliefd te zijn op elkaar. Échte liefde is een geleidelijke, bewuste keuze.

Wanneer je écht van iemand houdt, dan hou je van diegene omdat het goed voelt; een natuurlijk en gezond gevoel. De relatie staat symbool voor veiligheid en vrede. Er zijn geen onzekerheden in een relatie als deze en de liefde is en blijft. Waarom? Daarom!

Conclusie

Terug naar de puzzel: wanneer je verliefd bent zul je er zeker van zijn dat je in staat bent de puzzel compleet te maken. Er is een hechte band tussen jou en de puzzelstukjes, een wederzijds begrip om elkaar te helpen. Het kost wat tijd om de finish te bereiken, maar je zult nooit opgeven door frustratie. Kalverliefde is de puzzel die je nooit 100% compleet zult maken, het is oneindige puzzel waar je altijd mee zult blijven zitten.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!