Ga de confrontatie aan en bevrijd jezelf

Ga de confrontatie aan en bevrijd jezelf

Of je nu wel of niet homoseksueel bent, je zit eens in je leven in een kast. Bang om eruit te komen voor de gevolgen die het nieuws met zich meebrengt. Maar ga de confrontatie aan en bevrijd jezelf.

Een voormalige serveerster Ash Beckham gaf een inspirerende TED-talk over haar beslissing om uit te kast te komen. Iedereen zit op een gegeven moment in een kast en die van haar was beschilderd met regenbogen. Haar les: blijf niet in het hoekje zitten, maar wees eerlijk. Verzamel je moed en zeg de dingen waarvan je nooit had kunnen dromen dat je ze zou zeggen.

Het is maar een kast

Natuurlijk is het eng om iemand te vertellen dat je lesbisch bent, gaat scheiden of dat je bedrijf failliet is gegaan. Ash vertelt dat zij op een gegeven moment gek werd van alle kinderen die haar vroeg of ze een meisje of een jongetje was. Tot de dag dat een 4-jarig meisje dezelfde vraag stelde; klaar voor de aanval opende Ash haar mond, maar slikte de woorden toch weer in. Ze keek het meisje aan en vertelde dat zij het type meisje is dat graag ‘comfy pyjama’s’ draagt. “Oké, kan ik nu dan mijn pannenkoek krijgen?”, antwoordde het meisje.

Real is real

Als je eerlijk bent, dan krijg je eerlijkheid terug. Uit de kast komen is eigenlijk een moeilijk gesprek voeren. Dus in een donkere kast leven waar je niets kunt zien, dat is geen leven. Maar hoe kom je dan uit die donkere kast?

1. Blijf authentiek

2. Wees direct

3. Bied je excuses niet aan voor wie je bent

 

A closet is no place for a person to live.

 

Meer TED talks?

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!