8 tips voor het maken van de perfecte selfie

8 tips voor het maken van de perfecte selfie

Je bent geen échte Instagrammer als je geen Selfie hebt gemaakt.

Wie heeft nou nog geen "selfie" gemaakt? Voor de social media no no's onder ons. Een Selfie is een foto die je maakt van jezelf. Deze plaatst je op Facebook, Twitter en Instagram. Instagram is het meest populair, ook omdat je de foto's mooi kunt bewerken. Je bent geen échte Instagrammer als je geen Selfie hebt gemaakt. Alleen hoe kun je nou een mooi portretje van jezelf maken?

De selfies vliegen je om de oren en stiekem staat jouw camera ook vol van deze foto's - of noemen wij ze zelfportretten?

8 tips voor het maken van de perfecte selfie

1. Gadget voor het maken van een Selfie

Als je een foto maakt van je zelf zit je altijd te rommelen. Hoe kun je er nou goed opkomen zodat je arm er niet half op staat. Dan is dit apparaatje niet gek. Je kunt deze gadget bestellen bij GabbaGoods voor $19,99. Zo kun je volop aan de slag met het maken van een selfie!

2. Wat is jouw juiste kant?

Iedereen heeft wel een favoriete kant. Weet dat van jezelf en probeer uit wat voor jou goed werkt.

3. Doe inspiratie op

Veel selfies worden saai, omdat iedereen hetzelfde erop staat. Probeer te experimenteren en kijk eens bij andere hoe je nog meer op de foto kunt gaan. Dat maakt het voor je volgers wel zo leuk.

4. Licht

Zoals het maken van elke foto is het belangrijk dat je juist licht hebt. Daglicht is ideaal. In Instagram kun je foto dan ook mooi bewerken. Ook met licht is het experimenteren. Soms denk je ik zie er niet uit vandaag, terwijl als je een foto maakt in ander licht je denkt WOW!

5. Geweldige filter

Bij Instagram heb je een geweldige filter: X-Pro II. Met deze filter kan het niet misgaan. Het belicht je foto met kerslichteffect. Hierdoor zie je bijna geen oneffenheden meer. Ideaal!

6. Wissel af

Selfies kunnen leuk zijn omdat het persoonlijk is. Wissel selfies af met andere soort foto's. Bijvoorbeeld wat je zoal meemaakt. Alleen maar selfies daar worden je vrienden ook gek van.

7. Perfect plaatje?

Het is juist leuk als je ook eens laat zien hoe je eruit ziet zonder make-up(!!!) Of als je gaat slapen of wakker wordt. Het is stoer als je meer van jezelf laat zien.

8. Wees trots op jezelf

Het is wel wat om een foto van jezelf te delen met de rest van de wereld. Wees gewoon trots op je zelf en go for it!

Sarah Glasbergen

Door

05 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!