Maartje van Suijdam vertelt over haar passie: Woonguide.nl

Maartje van Suijdam vertelt over haar passie: Woonguide.nl

Wij houden van mensen met een passie! Iedere week gaan wij op zoek naar de leukste, mooiste en meest bijzondere blogs van Nederland. Deze week is ThePerfectYou.nl op bezoek bij blogster Maartje van Suijdam over haar passie: Woonguide.nl.

25 jaar – creatief – ambitieus – verliefd – eigenwijs – ondernemend – levensgenieter – Australië

 

Vertel! Wie ben je?
 Als klein meisje werd mijn kamer regelmatig omgebouwd of geverfd in een ander kleurtje. Maar ook de rubriek ‘Mijn kamer’ was altijd het eerste dat ik las in de Fancy voor nieuwe ideeën. Zo ontstond al jong mijn passie voor interieur. Ik kon dan ook niet wachten om op kamers te gaan voor mijn studie Communicatie. Na een aantal jaar werkervaring en de reis van mijn leven, ben ik een jaar geleden gestart als freelance tekstschrijver en kan ik mijn creativiteit en passie voor interieur kwijt op Woonguide.nl.

Waar gaat je hart sneller van kloppen? Interieurs waar de persoonlijkheid vanaf straalt en voelt als een thuis! Dit maakt bij mij iets los waardoor ik ineens vol met ideeën zit voor mijn eigen interieur. En waar ik ook heel blij van word, is reizen. Het is heerlijk om je zo min mogelijk voor te bereiden en maar te zien wat op je pad komt. Dit zorgt ervoor dat je open staat voor nieuwe dingen en je de meest bijzondere momenten beleeft.

[gallery link="none" columns="2" ids="50786,50789"]

En dan nu over je blog..
 Ruim 1,5 jaar geleden besloot ik mijn droom achterna te gaan: ik zegde mijn baan op en ben voor vier maanden gaan reizen door Australië. Deze reis heeft mij zo ontzettend veel bijgebracht, met name veel rust en ruimte in mijn hoofd. Langzaam begonnen de ideeën te borrelen, kreeg ik veel inspiratie door de geweldige Australische woonbladen en ontstond het concept van Woonguide in mijn hoofd. Terug in Nederland had ik als voornemen om meer dromen te verwezenlijken en ben ik dus gestart met het opzetten van de website. Eind vorig jaar is Woonguide.nl online gegaan en geef ik, samen met gastbloggers, de lezers dagelijks wooninspiratie om je huis ook echt je thuis te laten voelen.

Wat maakt bloggen zo leuk?

 Met bloggen kan ik al mijn inspiratie en ideeën delen met lezers die, net als ik, gek zijn op interieur. Het is heel tof om te merken dat je mensen inspireert tot leuke ideeën voor hun eigen huis.

Je hebt je blog en natuurlijk je persoonlijk leven daarnaast. Hoe blijf je in balans? Hoe ontspan je? De weekenden zijn voor mij het moment om te ontspannen. Genieten van een wandeling door het bos, theetjes drinken in de stad, de keuken induiken voor een lekker gerecht of gezellige etentjes. Reizen is ook een grote passie en ontspanningsbron voor mij. Het is goed om regelmatig uit je vertrouwde omgeving te stappen, nieuwe culturen te ontdekken en mensen te ontmoeten. Daarom staan de nodige vakantietrips voor dit jaar al op de agenda.

maartje2

Vertel eens; wat is geluk voor jou?

 Ik merk dat we vaak vast kunnen blijven zitten in bepaalde (vervelende) situaties waardoor je de mooie dingen van het leven soms vergeet. Sinds mijn reis sta ik bewuster in het leven en wil ik mijzelf beter leren kennen en ontwikkelen. Ik haal mijn geluk dan ook uit kleine dingen en de dierbare mensen om mij heen. Dit kunnen de urenlange gesprekken zijn met mijn vriend, een heerlijke homemade taart, de brainstormsessies met mijn sis, een mooie zonsondergang op het strand of de gezellige etentjes met vriendinnen.

 Even iets heel anders.. Hoe kijk jij aan tegen “kies een baan waarvan je houdt en je hoeft nooit één dag in je leven te werken.” 
Het is heel belangrijk om een baan te hebben die je leuk vindt en waar je plezier uit haalt. Ik ben enorm blij dat ik als freelancer leuke schrijfopdrachten heb en met Woonguide kan doen wat ik leuk vind. Het is daardoor minder moeilijk om eens een avondje of weekend door te werken, maar het blijft voor mij wel werken. Het is een grens die ik mijzelf heb aangeleerd om te voorkomen dat ik te veel op ga in mijn werk en daardoor de andere belangrijke dingen om mij heen vergeet. Ik leef graag vanuit de gedachte: “Live your dream and wear your passion”. Dit kan zowel voor je werk als persoonlijk betekenen, als je maar ontzettend geniet van het leven! [gallery link="none" columns="2" ids="50790,50787"]

Nu we van alles over je weten, wil je nog een geheim aan TPY verklappen? Volg je hart! Een interieur is heel persoonlijk en geeft een goede afspiegeling van wie je bent. Het kunnen dus lastige keuzes zijn om te maken, maar laat je hierbij niet leiden door andere meningen. Het is jouw thuis dus ga af op je eigen gevoel en smaak (en die van je partner). Wat helpt bij het veranderen van je interieur is het maken van een inspiratieboek met plaatjes van interieurs en materialen die jij mooi vindt. Bij het maken van zo’n boek ontdek je heel duidelijk je eigen stijl. Voeg hier persoonlijke details aan toe en je creëert een waar thuisgevoel!

 ThePerfectYou.nl is voor jou… de plek waar ik inspiratie vind om meer van mijzelf en het leven te leren. Met leuke artikelen word je bewust gemaakt hoe hard je moet genieten van het leven!

 Wil je zelf je verhaal vertellen op ThePerfectYou.nl of ken je een superleuke blog? Stuur dan een mailtje naar nina@theperfectyou.nl!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

18 februari 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!