Margje Beekenkamp vertelt over haar passie: De Welldaad

Margje Beekenkamp vertelt over haar passie: De Welldaad

Wij houden van mensen met een passie! Iedere week gaan wij op zoek naar de leukste, mooiste en/of meest bijzondere passies van onze lezeressen. Deze week zijn we op bezoek bij  Margje Beekenkamp (47). Haar passie? Het nieuwetijds klooster De Welldaad.

EDELSTENEN – DE WELLDAAD– DANSEN EN TENNIS –GETROUWD – 47 JAAR - KRUIDEN - HELDER VOELEND 

Vertel! Wie ben je? "Ik ben Margje Beekenkamp en woon in Zuilichem. Ik heb orthopedagogiek in Leiden gestudeerd, vervolgens ben ik 12 jaar als manager actief geweest in zowel profit als non profit organisaties. Veranderingsprocessen hebben als een rode draad door mijn carrière gelopen. Vanaf 2003 heb ik mij op het spirituele vlak ontwikkeld onder andere door de enreading opleiding bij het CICO te Utrecht."

Waar gaat je hart sneller van kloppen? "Een plek creëren waar anderen helemaal tot zichzelf kunnen komen."

En dan nu over je passie.. "Ik creëer een veilige plek waar anderen weer tot rust kunnen komen. Samen met mijn man hebben we een nieuwetijds klooster geopend waar we mensen uitnodigen om voor korte of langere tijd te verblijven. In de hectiek van vandaag de dag is het heerlijk een oase van rust te mogen vormen. Verbinding met jezelf maken door onder andere een verbinding met de natuur, aandacht voor voeding, beweging, duurzaamheid, ontspanning.[gallery link="none" columns="2" ids="49973,49974"]

Wat maakt de Welldaad zo leuk voor jou? "Voorheen leek het wel of ik geen keuzes kon maken en ik een allergaartje aan activiteiten deed. Nu blijkt alles onder de paraplu van het klooster te passen. En juist de afwisseling in activiteiten maakt me heel blij. Mensen zijn voor kortere of langere tijd welkom in de liefdevolle bedding van de Welldaad om helemaal tot zichzelf te komen. Door verschillende activiteiten aan te bieden kunnen mensen voor zichzelf ontdekken wat goed bij hen past. Zo is er begeleiding, coaching en training, daarnaast geef ik inspirerende/creatieve workshops, is er een theetuin en Bed&Breakfast en de mogelijkheid voor retraite. Als mensen hun lessen later in hun thuissituatie blijvend toepassen: dat is voor mij het grootste geschenk!

Je hebt je passie en het liefst zou je daar de hele dag mee bezig zijn, maar je hebt natuurlijk ook je privé leven. Hoe blijf je in balans? Hoe ontspan je? "Uitwaaien op het strand, de stilte opzoeken - bij voorkeur - buiten, kralen rijgen, sieraden maken, dansen, tennis en koken."

Vertel eens; wat is geluk voor jou? "Een zonnestraal, een glimlach. Kleine onverwachte momenten waar mijn hart een sprongetje van maakt." [gallery link="none" columns="2" ids="49975,49976"]

Even iets heel anders.. Hoe kijk jij aan tegen “kies een baan waarvan je houdt en je hoeft nooit één dag in je leven te werken.” "Ik zie 2 dingen: werken en geld verdienen. Werken is dat wat ik de wereld wil geven, zodat deze een beetje beter wordt. Geld verdienen is er om je in deze wereld staande te houden. Deze kunnen met elkaar te maken hebben, maar dat hoeft niet. Wel zijn het beide activiteiten die mij energie kosten. Om op te laden, om te ontvangen is het voor mij nodig om de stilte in mezelf op te zoeken."

Nu we van alles over je weten, wil je nog een geheim aan TPY lezeressen verklappen? "Ieder jaar gebruik ik een thema, om focus te houden in het leven. Om mezelf te ontwikkelen en te groeien. Het helpt me om niet te verdwijnen in de waan van alle dag. Dit jaar is het thema “ontspannen”."

ThePerfectYou.nl is voor jou … een bron van inspiratie

[gallery link="none" columns="2" ids="49977,49978"]
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

13 februari 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!