Elsewine Rietveld vertelt over haar passie: Feminine presence

Elsewine Rietveld vertelt over haar passie: Feminine presence

Wij houden van mensen met een passie! Iedere week gaan wij op zoek naar de leukste, mooiste en/of meest bijzondere passies van onze lezeressen. Deze week zijn we op bezoek bij  Elsewine Rietveld (37). Haar passie? Feminine Presence.

Zwitserland – orthomoleculaire geneeskunde – Schwiizertüütsch – Feminine presence - IJsselstein

 

Vertel! Wie ben je? Ik ben Elsewine Rietveld en woon met mijn vriend en twee dochters (11 en 7) in IJsselstein. Hoewel we niet zijn getrouwd, zijn we inmiddels wel al bijna 16 jaar samen… Eigenlijk noem ik hem vaker mijn man. Vroeger wilde ik altijd met een Zwitser trouwen en in Zwitserland wonen.

Waarom Zwitserland? Ik ben gek op de bergen, de taal, de mensen, de heldere rivieren, het eten… Ik heb ooit 10 weken in een berghut gewerkt op bijna 3000 meter hoogte. Omdat er weinig water was, moesten we aan het begin van de zomer naar de gletsjer om in grote emmers sneeuw te halen om te smelten, anders was er niet genoeg tot het eind van het seizoen…Een geweldige tijd, waarin ik ook bijna vloeiend Schwiizertüütsch, het Zwitserse dialekt, heb leren spreken.

[gallery columns="2" link="none" ids="49640,49641"]

Waar gaat je hart sneller van kloppen? Van mensen begeleiden meer in contact met hun lichaam te komen. Ik heb verschillende opleidingen gedaan: kinesiologie (spiertesten), orthomoleculaire geneeskunde (een wetenschappelijke benadering van hoe je lichaam werkt en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen). Hier heb ik ook veel geleerd over de effecten van stress op ons lichaam. En de  Feminine Presence methode.

En nu? Nu leer ik drukke, ambitieuze vrouwen hoe zij hun vitaliteit en energie kunnen vergroten en behouden. Dat doe ik vanuit mijn werk als Feminine Presence teacher: Feminime Presence is erop gericht om uit je hoofd en meer in je lichaam te komen. Je bent jezelf, straalt vanuit je binnenste en krijgt een aantrekkelijke uitstraling voor zowel mannen als vrouwen en vindt rust in drukke tijden. Je bent krachtig, vrouwelijk en krijgt de aandacht die jij wilt. Daarnaast heb ik mijn praktijk Gitaya, waar ik ook veel met voeding en allergieklachten werk.

Vertel eens wat meer over Feminine Presence! Ik ben gestart met online video en cd oefeningen en ik merkte direct al veel verschil. Ik stond anders in het leven, voelde me anders en mijn man maakte veel meer complimenten! Omdat ik de oefeningen zó fijn vond, besloot ik de Teacher opleiding te volgen; helaas moest ik daarvoor wel naar Dublin. Voor het eerst een hele week bij mijn gezin vandaan en ik vond vliegen heel naar en eng. Het was echt een offer voor mij om daarheen te gaan!

[gallery columns="2" link="none" ids="49646,49642"]

Wat was het meest bijzonder tijdens de opleiding? Heel bijzonder voor mij was, dat ik dankzij de oefeningen nog veel meer in mijn centrum, en eigen kracht kwam dat ik op de terugweg nauwelijks last had van mijn vliegangst… Ik durfde zelfs bij het raampje te zitten en voelde me best prima! Ik merk ook in gesprekken met anderen en hun reacties, dat mijn uitstraling anders is. Ze willen meer weten over de methode, vragen mijn kaartje en schrijven zich in voor een introductie sessie.

Wat maakt het werken als Feminine Presence teacher zo leuk voor jou? Het is een hele krachtige, waardevolle methode die heel veel impact heeft en leuke, inspirerende vrouwen aantrekt. Het is heel bijzonder om dat elke keer weer te zien. Ik krijg heel veel reacties van deelnemende vrouwen, via facebook, mail of ze bellen op, dat er veel veranderd is, in korte tijd. Dat alleen al maakt het ontzettend leuk en waardevol om als Feminine Presence teacher te werken! Het is prettig dat de oefeningen en opzet jarenlang ontwikkeld zijn en over de hele wereld effectief blijken.

Je hebt je passie en het liefst zou je daar de hele dag mee bezig zijn, maar je hebt natuurlijk ook je privé leven. Hoe blijf je in balans? Hoe ontspan je? Dat is iets waar ik als trainer vitaliteit en energie erg op let. Ik vind het belangrijk dat ik ‘practice what I preach’. Als voedingsdeskundige let ik erg op wat ik eet, veel biologisch, vers en zo gezond mogelijk, maar niet op een starre manier. Ook loop ik regelmatig hard of ga aan de wandel in het bos.

[gallery columns="2" link="none" ids="49643,49644"]

Vertel eens; wat is geluk voor jou? Wandelen met mijn man in het bos, en dan ergens lekker samen lunchen. De jongste die even bij me in bed kruipt om warm te worden en te kroelen, of ineens achterop de fiets zegt: ”Wat gaat de tijd snel hè mama, ik wou dat er 60 uur in een dag zaten.” De oudste die de hele tijd creatieve dingen ontwikkelt en knutselt. De poes die komt kroelen op mijn schoot. Een uur bijkletsen met een vriendin op de bank, gezondheid voor mij en de mensen om me heen. En luisteren naar mensen die Schwiizertüütsch spreken…

Even iets heel anders. Hoe kijk jij aan tegen “kies een baan waarvan je houdt en je hoeft nooit één dag in je leven te werken.” Oneens! Ik denk dat het ontzettend belangrijk is dat je je passie volgt en een baan hebt waarvan je houdt. En als je dan werkt, voelt dat als een cadeautje, iets fijns en iets bijzonders dat je graag doet. Toch is het soms hard werken en kost het soms veel energie. Dat geeft niet, want het is het waard en je krijgt er ook weer veel energie van.

Nu we van alles over je weten, wil je nog een geheim aan TPY lezeressen verklappen? Blijf openstaan voor dingen waar je van droomt, ze komen soms op een andere of onverwachte manier naar voren.

ThePerfectYou.nl is voor jou … een inspirerend, verrassend en informatief platform. Een site die nu onder mijn favorieten staat en waar ik regelmatig kijk!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

10 februari 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!