De ins & outs van openingszinnen

De ins & outs van openingszinnen

‘Hey, how are you doing?’ is een van de bekendste openingszin dankzij Joey van Friends. Hij veroverde regelmatig vrouwenharten met die openingszin maar de gemiddelde man moet iets meer moeite doen voor een vrouwenhart. Vinden wij, als vrouwen, openingszinnen eigenlijk wel leuk?

Credit: Junkaholique

Onderzoek openingszin

Volgens een Brits onderzoek van OnePoll onder 3.000 vrouwen vinden vrouwen het leuk om aangesproken te worden door een openingszin. Vrouwen denken dan dat de man een gevoel voor humor heeft en genoeg zelfvertrouwen om de zin in te zetten. Het werkt dus wel! De openingszin moet luchtig en direct maar niet seksueel zijn. Dat is echt een turn off. Het onderzoek heeft de beste openingszinnen op een rijtje gezet:

  1. Geloof je in liefde op het eerste gezicht? Of moet ik nog een keer langs lopen?
  2. Behalve mooi zijn, wat doe je nog meer voor de kost?
  3. Zullen we praten of doorgaan met flirten van een afstandje?

Lippen

Datingsite Baboo onderzocht welk onderwerp de openingszin zouden moeten hebben. In het algemeen horen vrouwen het liefst een compliment over hun mond en lippen. Een complimentje over je lippen is onverwachts en klinkt ook spannend. Het is ongebruikelijk dus lijkt het persoonlijk. Vrouwen van verschillende nationaliteiten hebben wel een bepaalde voorkeuren.  Amerikaanse en Canadese vrouwen horen graag een compliment over hun kleding. Als een man echt wilt scoren bij een Nederlandse vrouw, moet hij een compliment geven over haar oren! Stel je voor: ‘Wat heb jij prachtige oren!’ Haha.

pin1

Credit: Kieljamespatrick

5 tips

Het gesprek wat volgt na de openingszin vinden we natuurlijk nog wel belangrijk! Het houdt niet op na de eerste zin. Als het gesprek niet meer luchtig en grappig blijft, dan haken wij alsnog af.  Wij hebben hier nog een aantal zaken op een rijtje gezet, om rekening mee te houden als een man zijn openingszin bij jou uitprobeert.

  • Soms zijn de mannen zenuwachtig en praten met een trillende stem. Probeer hem niet te hard af te wijzen.
  • Ben je niet geïnteresseerd? Maak dat duidelijk. Mannen houden van directe vrouwen.
  • Ben je wel geïnteresseerd? Wees niet too hard to get! Daar hebben mannen ook snel genoeg van.
  • Als je met een andere vriendin bent, betrek haar dan ook bij het gesprek. Doe hetzelfde als hij ook met een vriend is.
  • Hoor je hem niet door de harde muziek? Loop even naar een rustiger plekje als je geïnteresseerd bent.

De leukste openingszinnen

Praat met ons mee. Type hieronder de meest grappige openingszinnen die je ooit heb gehoord of misschien wel hebt ingezet. Deel dit met je vrienden zodat we de leukste openingszinnen horen. Sommigen werken bij ons echt op onze lachspieren!! Nog een leuke van ons dan: Als je een frikandel was, was je een frikandel speciaal. Wij kunnen niet wachten op jullie reacties!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

11 februari 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!