9 gewoontes van zelfverzekerde mensen

Wees gewoon trots op jezelf, zolang je maar de perfecte versie van jezelf bent!

Heb je een neus die wat meer naar links wijkt? Is het spleetje tussen je voortanden nét iets te groot? Óf geeft de weegschaal meer kilo's aan dan je ideale gewicht? Wees maar eerlijk, het geeft niets, iedereen is anders. Of, laten we het woord 'anders' veranderen in 'uniek'. Iedereen is uniek. JIJ bent uniek! En hé, daar mag je meer dan trots op zijn. 

Wees gewoon trots op jezelf, zolang je maar de perfecte versie van jezelf bent! Heb je nog moeite met het waarderen van jezelf, dan zijn hier 9 gewoontes van zelfverzekerde mensen van wie je kunt leren. Zelfverzekerd worden is niet zo lastig als dat het lijkt!

Zelfverzekerd worden - Voel je mooi

Je kent het wel, het moment dat je voor de spiegel staat en to-taal niet blij bent met de reflectie. Komt het door dat opvallende litteken in je gezicht of misschien door het feit dat je de laatste tijd gewoon niet lekker in je vel zit? Denk op zo'n moment eens terug aan de laatste keer dat je wél blij was met jezelf.

Denk terug aan het moment waarbij je je helemaal tip-top voelde en niks of niemand je in de weg stond. Was dat de dag dat je je nieuwe outfit droeg? Of was het tijdens dat ene weekend dat in het teken stond van jou en je gezin? Koester die momenten! Schrijf ze op en lees ze door wanneer je voor de spiegel staat en het even niet meer ziet zitten.

WIST JE DAT: Je zult merken dat je jezelf meer gaat waarderen en dat de positiviteit uiteindelijk zwaarder weegt dan de negativiteit. Zelfvertrouwen is te leren, het is zo fijn om jezelf te waarderen!

Verboden om jezelf naar beneden te halen

Is het je wel eens opgevallen dat je gewoon te kritisch bent op jezelf? Je legt de lat voor jezelf te hoog en je hebt altijd wat op je zelf aan te merken. STOP hier meteen mee. Merk je dat je iets negatiefs over jezelf zegt of denkt? Wees hiervan bewust en probeer hier aan te werken!

Zelfverzekerd worden

9 gewoontes van zelfverzekerde mensen

1. Maak het niet gecompliceerd

Je wilt iets hebben? Prima, ga ervoor. Maak een plan om je doel te behalen. Richt je op je plan en laat je niet afleiden, ook niet door andere mensen die je plan minder goed vinden.

2. Focus je op je doel

Zelfverzekerde mensen hebben een positieve manier van denken. Ze verwachten positieve resultaten in de toekomst, en geloof ons je gedachten zijn een krachtig wapen.

3. Gedraag je als een winnaar

Doe alsof je je doelstellingen al hebt bereikt. Zo ben je in één lijn met je doel en waarschijnlijk komt het precies uit zoals jij het wilt.

4. Let op je taalgebruik

Kom zelfverzekerd over. Kies zelf maar wie er sterker overkomt: "Ja, ik ben een blogger. Jij hebt een winkel in vintage tassen? Geweldig! Wij moeten in contact komen met elkaar. Check mijn blog!" of "Ehm, ja, ik ben net begonnen met mijn blog, maar ik weet niet echt of ik het helemaal goed doe."

5. Luister naar andermans mening

Maar laat je er niet door beïnvloeden. Luister ernaar en als ze iets zeggen waar je iets aan hebt, pas het dan toe. Maar volg je eigen pad. Voelt het goed, ga er dan voor! Het is tenslotte jouw leven.

 

6. Een droom kost tijd

Zelfverzekerde mensen kunnen makkelijk 'nee' zeggen omdat ze tijd vrij moeten houden voor hun prioriteiten. Grappig genoeg zorgt dat voor respect van anderen.

7. Wees niet arrogant

Praat niet alleen maar over je successen. Als je echt succesvol bent, dan komen mensen er vanzelf achter, zonder dat je het van de daken hoeft te schreeuwen.

8. Falen is onvermijdelijk

Je moet niet bang zijn om te falen, het is onvermijdelijk. En bedenk: angst houdt ons tegen om onze dromen te verwezenlijken! Bij vallen hoort opstaan, dus struikel je even, veeg je broek af en ga weer verder.

9. Herhaal

De kracht van herhalen. Je wordt niet in één dat zelfverzekerd, het is een levenslang proces. Maar oefening baart kunst!

LEES OOK: Nog meer tips om zelfverzekerd te worden!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

27 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!