Vrijdag de dertiende: waarom dit jouw geluksdag is

Vrijdag de dertiende: waarom dit jouw geluksdag is

Is vanochtend jouw telefoon uitgevallen waardoor je wekker niet afging (conclusie: verslapen), liet je föhn je in de steek nadat je na een snelle douche een poging deed om je haren te drogen of kwam je er in de (vertraagde) trein achter dat je volledige tas met inhoud hebt laten liggen op de keukentafel? 

Credit: Poftfcript

Wake up call: het is vandaag vrijdag de dertiende!  Waar komt die curse of the black cat vandaan en is het daadwerkelijk nodig om met een grote boog om de ladder van de hardwerkende glazenwasser heen te rennen?

Vrijdag de dertiende: waarom dit jouw geluksdag is.

Waar het vandaan komt

Er zijn verschillende verklaringen te vinden waardoor vrijdag de dertiende door velen wordt geassocieerd met ongeluk. De meest logische verklaring ligt hem in de combinatie van 'vrijdag' en 'dertien'. Vrijdag is namelijk de dag waarop Jezus werd gekruisigd, maar ook de dag dat door de Romeinen doodvonnissen werden voltrokken.

Daarnaast draagt het cijfer dertien een negatieve gedachte met zich mee omdat er bij het laatste avondmaal van Christus dertien personen aanwezig waren.

[gallery columns="2" ids="82424,82423"]

Credit: Idalaerkaminted

Geluk zit in een klein hoekje

Nederlanders houden zich krampachtig vast aan de vrijdag-de-dertiende-gedachte en zijn vaak, direct of indirect, een stuk voorzichtiger op deze beruchte dag. Leuk om te weten is dat in andere landen het getal 13 juist geluk brengt. Zo staat het getal dertien in verschillende Afrikaanse landen gelijk aan macht en kracht en zien de Australische Aboriginals dit veelbesproken getal als geluksnummer, dit omdat dit het geluksgetal van hun goden is.

Ga je het getal splitten, dan kom je eveneens tot vrolijk makende uitkomsten! Het getal één staat namelijk voor een nieuw begin en wordt geassocieerd met de basis van het leven, geboorte en wedergeboorte. Het nummer staat daarnaast symbool voor de heilige-drie-eenheid.

De vrijdag is tot slot de dag van Freya, de Noordse godin die met trots de titels van liefde, vruchtbaarheid en wellust met zich meedraagt. Voeg deze twee cijfers samen met de weekend inluidende vrijdag en you got your lucky day!

Feitjes

  • In vliegtuigen wordt regelmatig rij dertien overgeslagen om zo paniek te voorkomen
  • Prinses Diana reed tegen de dertiende pilaar op van de Place de L'alma
  • Het woord ongeluksgetal heeft dertien letters...
  • Het woord gelukstreffer ook!
  • In de formule 1 wordt het startnummer dertien niet gebruikt
  • Veel hotelkamers hebben ook geen kamernummer 13
friday Credits: Isaloha Photography

Let's celebrate today!

Het is aan jezelf welke betekenis je een bepaalde dag of gebeurtenis meegeeft. Waar in het verleden vervelende dingen zijn gebeurd op deze datum, kun jij er voor kiezen om in de toekomst de leuke gebeurtenissen plaats te laten vinden op deze dag!

Start bij vandaag en maak van vrijdag de dertiende jouw geluksdag; plan een leuk avondje met je vriendinnen, verras je vent met een heerlijke massage of trakteer jezelf juist vandaag op een lekker broodje tijdens de lunch. Wedden dat vrijdag de dertiende op deze manier een hele andere insteek krijgt?!

LEES OOK: 6 Simpele tips voor meer positiviteit in je leven

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

13 februari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!