Gelukkig zijn met jezelf - Moet je daar perfect voor zijn?

Gelukkig zijn met jezelf - Moet je daar perfect voor zijn?

Gelukkig zijn met jezelf, wat is er voor nodig? Betekent perfectie automatisch geluk? Nee! Wees blij met wie je bent en wat je doet, dan word je gelukkig.

We hebben allemaal wel een vriendin waarbij alles perfect lijkt. Ze is knap, heeft een leuke man, een mooi lichaam, een opgeruimd georganiseerd huis en zo kan je nog wel even een tijdje doorgaan. Maar vaak lijkt het maar zo dat alles perfect is.

Geloof het of niet ook zij heeft wel eens last van dagen waarop ze zich verschrikkelijk voelt en denkt dat haar leven verre van perfect is!

Maakt perfectie echt gelukkig?

Iedereen houdt er wel van om een leuk, schoon en opgeruimd huis te hebben het geeft, maar het liefst willen we ook dat anderen denken dat ons leven geweldig is. We hebben namelijk vaak het gevoel om perfectie uit te moeten uitstralen naar anderen en dan het liefst ook nog op alle gebieden.

Maar niemand is perfect op alle gebieden, het streven naar een perfect leven op alle gebieden maakt je gek en geeft je alles behalve rust!

Niemand is perfect. Laat het dus los om perfectie te willen uitstralen naar anderen toe! Bedenk dat al het piekeren en het streven naar perfectie heel veel tijd kost. Tijd die je aan allerlei andere leuke dingen kunt uitbesteden zoals thee drinken met vriendinnen, wandelen met de hond en/of sporten.

Hoe kun je gelukkig zijn met jezelf?

Om gelukkig te zijn zul je een aantal dingen moeten los laten.

1. Meningen doen er niet toe

Laat de mening van anderen jouw acties niet beïnvloeden; het gaat er om dat jij gelukkig bent met de beslissingen die jij neemt! Stop ook onmiddellijk met zelfvernietigende praatjes zoals: ik kan dit niet, ik ben lelijk, ik zal nooit een vriend krijgen etc.

Probeer juist eens positieve dingen tegen jezelf te zeggen.

2. Geen geklaag

Stop met klagen over andere mensen, situaties of gebeurtenissen. Je zult merken dat wanneer je dit laat je je veel energieker zult voelen. Blijf bij jezelf!

3. Wees jezelf

Probeer niet constant indruk te maken op anderen. Blijf jezelf met alles wat je doet! Mensen vinden je namelijk het allerleukst voor wie je echt bent.

4. Leef in het nu

Stop met leven in het verleden. Beweeg je voorwaarts en blijf niet denken aan dingen die je liever niet had gedaan. Richt je op de toekomst en verbeter je fouten die je in het verleden hebt gemaakt.

5. Iedere dag is een feest

Maak er elke dag het beste van. Probeer alles uit je dag te halen, maar word niet verdrietig wanneer iets niet gaat zoals je wilt. Morgen is er altijd weer een nieuwe dag!

Probeer eens te werken aan deze punten en je zult al snel merken dat je zelfvertrouwen hierdoor een enorme boost krijgt. Wees gelukkig en probeer niet perfect te zijn!

 

“When you stop expecting people to be perfect, you can like them for who they are.” ― Donald Miller

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

22 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!