Word bewust van de kracht van jouw lichaam

Word bewust van de kracht van jouw lichaam

Het is belangrijk om van je lichaam te houden, hoe lastig dit soms ook kan zijn. Wij vrouwen, kunnen soms wel een beetje té streng voor onszelf zijn.  Maar verleg eens je focus van het negatieve naar het positieve. En word bewust van de kracht van jouw lichaam. 

Credit: Jessicajanephotography

We zouden van ons lichaam moeten houden voor wat het kan doen en niet voor hoe het eruit ziet. Je lichaam is er elke dag voor je en doet heel veel geweldige dingen waar jij je misschien niet helemaal bewust van bent. Sporten kan je helpen om bewust te worden van jouw lichaam.

Bewuster leven door sport

Als je sport merk je al snel dat je hart sneller gaat kloppen, je spieren moeten harder werken en je ademhaling versnelt. Je voelt dit en kunt het bewust waarnemen. Gebruik de volgende tips om bewuster van je lichaam te worden en balans tussen lichaam en geest te vinden.

4 sportieve tips

1. Rennen

Ren of loop een stuk vroeg in de ochtend om de zonsopgang te bewonderen. Zie de dauw op het gras, luister naar het getjilp van de vogels en de stilte om je heen. Voel de kracht die je lichaam in zich heeft om steeds weer je benen vooruit te laten gaan. Stap voor stap.

2. Zwemmen

Neem een duik in het zwembad bij jou in de buurt en voel de koelte over je huid. Sta stil bij het feit dat al jouw spieren samenwerken om jouw lichaam over het water te laten glijden.

Je lichaam is je huis, je tempel, je gezondheid en het instrument waar je de wereld mee kunt beleven. Dus waardeer deze kracht. 

[gallery columns="2" ids="77220,77221"]

Credit: Thedarlingdetail / savorythots

3. Fietsen

Pak de fiets en rij een steile heuvel op. Luister naar je ademhaling, voel je hamstrings en longen branden. Wanneer de top bereikt is, neem dan een moment om te genieten van het prachtige uitzicht.

4. Dansen

Zet jouw favoriete muziek op en dans de sterren van de hemel. Dansen is leuk en ook nog eens goed voor je lichaam. Open een goede fles champagne en voor je het weet is de avond alweer voorbij!

[gallery columns="2" ids="77236,77237"]

Credit: Appleday / weddbook

Onthoud: een platte buik of gespierde benen zorgen niet voor geluk. Het zijn de herinneringen, de ervaringen en de emoties die we delen met anderen. 

Lisa Noya

Door

04 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!