Handige reisapps - onze top 5!

Handige reisapps - onze top 5!

Deze handige reisapps zullen je reis een stuk plezieriger maken en geven je een goed overzicht. Wij zetten onze top 5 reisapps op een rij!

Je smartphone heb je altijd op zak, ook als je op reis bent. Zo blijf je bereikbaar voor het thuisfront en kun je jezelf een beetje wegwijs maken in het buitenland. Of je nou internet hebt of niet er zijn talloze handige reisapps die jij kunt gebruiken tijdens je trip! 

TIP: Download de apps terwijl je gebruik maakt van wifi, dit scheelt internetverbruik.

1. TripAdvisor

Deze app heb ik heel vaak gebruikt tijdens mijn trip in Parijs. Het is een échte aanrader! Het geeft je de mogelijkheid om je reis perfect te plannen. Je kunt de ervaringen van anderen lezen over restaurants, hotels en vakantiehuizen. Ik heb het vooral gebruikt om leuke (budget) restaurants te vinden.

Je belandt gegarandeerd in de hipste wijkjes bij goede restaurants.

Sorteer op keuken, wijk of prijsklasse. Andere mensen kunnen ook foto's van het restaurant toevoegen dus je krijgt een goed beeld of het iets voor jou is of niet.

 
Tripadvisor is er in een apple en een android variant 

 

 

2. Kayak

Het liefst geef je zo weinig mogelijk geld uit aan jouw vakantie. Heel begrijpelijk want als je hierop bespaart kun je meer leuke uitstapjes doen of lekker shoppen. Met de app Kayak kun je er in een handomdraai achter komen wat de beste prijs is voor vluchten, hotels en huurauto's. Een simpel app, die erg veel bespaart.  

 
Kayak is er in een apple, android en windows variant.

 

 

3. Navmii

Met deze app weet je altijd waar je bent, ook in het buitenland ook zonder internet! Deze app werkt namelijk op GPS-basis. Wanneer je (op de wifi) de app hebt geinstalleerd en de kaarten hebt toegevoegd, hoef je nooit meer op internet te zijn om te weten waar je bent! 

Zo raak je nooit meer de weg kwijt op reis! 
 
Navmii heeft een apple, android, windows en blackberry variant. 

 

 

4. Get packed

Vrouwen en inpakken, dit kan nog wel eens drama zijn. Maar met deze app kun je jouw inpaklijst handig invullen en vervolgens afstrepen. Zo vergeet jij nooit meer wat mee te nemen op vakantie.

 
GetPacked is er alleen voor apple toestellen.  

 

 

5. Evernote

Ben jij een lijstjesmaker die haar zaken graag op orde heeft? Dan zul je veel hebben aan de Evernote app. Hier kun je al jouw hotspots, email bevestigingen en aanbevelingen bewaren. Je kunt je e-mails omzetten in notities, en zelfgemaakte notities twitteren. Het geeft je veel overzicht.

Wie weet raak jij zo erg geïnspireerd tijdens jouw reis dat je heel veel nieuwe ideeën bedenkt. Schrijf ze daarom op!
Evernote heeft alleen een apple variant. 

 

 
Lisa Noya

Door

19 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!