Kies de juiste sportbeha voor het meeste comfort

Kies de juiste sportbeha voor het meeste comfort

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je de juiste sport BH draagt. Het houdt je borsten op één plek en het geeft veel comfort. Koop dus een goede sport BH voor jouw borsten en je hebt geen reden meer om niet te sporten!

Credit: underarmour

Borsten hebben geen spieren en bestaan alleen uit vetweefsel en klieren. De bewegingen door sporten zorgen voor druk op jouw borstweefsel, waardoor de huid oprekt en de borsten gaan hangen. Kies de juiste sportbeha!

Juiste cupmaat

Het maakt tijdens het sporten niet uit welke cupmaat je hebt, ook als je kleine borsten hebt, is het aan te raden om een sport BH te dragen. Kleine borsten bewegen natuurlijk ook! Een vrouw met grote borsten kan tegenwoordig ook een sport BH kopen en het is ook erg belangrijk om er één te dragen.

Het extra gewicht van jouw borsten trekt aan de spieren in je rug en nek. Deze spieren moeten dus ondersteunt worden door middel van een sportbeha. Anders krijg je last van je rug terwijl deze spieren eigenlijk sterker moeten worden door het sporten.

Welke kenmerken heeft een goede sportbeha?

  • Ondersteuning en stevigheid
  • Het moet geen vorm verliezen
  • Het moet erg comfortabel zitten
  • Een goede vochtregulatie
  • Het is fijn om een brede onderband en brede schouderbandjes te hebben
  • Zonder naden
sport Credit: wooshwoosh.tumblr.com

Model

Er zijn veel verschillende sport BH modellen. Ze zijn er met beugel, zonder beugel, voorsluiting en modellen voor (minder) zware sport. Bepaalde BH’s zijn geschikt voor yoga en andere voor paardrijden. Bij paardrijden bewegen je borsten meer en heb je dus meer ondersteuning nodig tijdens het sporten. Het is een persoonlijke keuze welk model het beste voor jou is.

De ene vrouw houdt van beugels en de ander haat ze! Het is wel aan te raden als je een intensieve sport doet, een BH met voorsluiting te nemen en als je kleine borsten hebt een BH zonder sluiting. Op www.kiesdejuistesportbh.nl zijn zelfs BH’s te koop die speciaal gemaakt zijn voor bepaalde sporten zoals hardlopen, wintersport en tennis.

Verschillende modellen

[gallery link="none" ids="58274,58275,58276"] Credit: Sporttop / Sport bh / Sport bh
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 januari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!