8 tips om tweede kerstdag door te komen

8 tips om tweede kerstdag door te komen

Kerst telt in Nederland altijd twee dagen en de laatste jaren doet kerstavond ook goed mee. Eerste kerstdag is super gezellig, maar dan hebben we ook nog tweede kerstdag.. Steeds meer hoor ik mensen die eigenlijk geen idee en/of inspiratie hebben als het om activiteiten gaat. 

Credit: Thesweetestoccasion   

Verplicht eten bij je schoonouders? Of de restjes van eerste kerstdag opeten? Wij hebben acht uitjes voor je verzameld die zorgen voor een onvergetelijke tweede kerstdag.

1. Koken bij de buren

Kerst gaat ook om de minderbedeelden. Dus weet je bijvoorbeeld dat je buren veel tegenslagen hebben? Of gaan vrienden van jullie door een zware periode? Bied dan eens aan om lekker te gaan koken voor ze en sluit de avond af met een gezellig spelletje. Zo zorg je niet alleen voor een fijne avond voor jezelf, maar ook voor anderen!

2. Speurtocht voor de kleintjes

Als de tijd het nog toe laat zou het wel heel erg leuk zijn om in de sneeuw een (kleine) speurtocht uit te zetten. Heel erg leuk voor de kinderen, maar zeker ook een leuke activiteit om te ondernemen met een groep vrienden. Zonder of met sneeuw maakt niet uit, gezellig is het zeker om met zijn alle te zoeken naar de verstopte lintjes of items.

TIP: Maak het voor de kinderen nog leuker door ze te laten verkleden met een zelfgemaakt masker of een leuke hoed

[gallery link="file" columns="2" ids="44004,44006"]

Credit: etsy / massimocostoli

3. Snowboarden of skiën

Wil je alvast in de wintersport stemming komen? Dan is indoor snowboarden of skiën een super leuke activiteit om te ondernemen op tweede kerstdag! Op deze dag zijn de indoor skibanen in Zoetermeer, Landgraaf en Den Haag open.

Lijkt het je leuk om je oude tante eens van de baan af te zien racen? Dan is dit de oplossing voor de tweede kerstdag!

4. Kerst bioscoop

Als je tweede kerstdag vooral aan het uitbuiken bent van de dag ervoor, is er niks zo heerlijk dan om op de bank te hangen of met zijn alle naar de bioscoop te gaan. Popcorn, een grote beker frisdrank en vooral een gezellige film is de ultieme combinatie voor relaxen en genieten!

Weet jij al uit welke kerstfilm je gaat kiezen? Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet die je niet mag missen deze kerst!

tweedekerstdaggoed

Credit: myscandinavianhome

5. Shoppen in Antwerpen

Heb je zin om jezelf te verwennen? Zak dan af naar het zuiden en ga Antwerpen in! Bijna alle winkels zijn daar open, omdat ze in België niet bekend zijn met een tweede kerstdag.

6. Christmas DIY

Heb je zin om met de familie onder het genot van warme chocolademelk en vooral heel veel lekkere dingetjes samen te knutselen? Dan zijn de DIY-projecten de oplossing voor jouw tweede kerstdag! Heb je weleens je kerstballen gepimpt? Of heb je er weleens aan gedacht om je eigen slinger te maken?

Met deze DIY kun je de kleintjes er ook makkelijk bij betrekken, een familieproject met de garantie op heel veel gezelligheid!

[gallery link="file" ids="44020,44021,44022"]

Credit: signepling / livethemma / blogg.skonahem

7. I LOVE SCHAATSEN

Ben je op tweede kerstdag in een sportieve mood en ben je al dat eten en drinken zat? Ga dan eens schaatsen! Trommel heel de familie op en voila zo heb je een heel schaatsteam bij elkaar. Maak thuis nog een pan met erwtensoep en ga er samen op uit!

8. Kerstmis spelletjes middag!

Pak eens de Oud-Hollandse spelletjes erbij en organiseer een sportieve, gezellige competitie.

 Wat gaan jullie doen op tweede kerstdag? Laat het ons weten!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

19 december 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!