14 kerstmarkten die zeker een bezoekje waard zijn

14 kerstmarkten die zeker een bezoekje waard zijn

Kerstmarkten, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Heerlijk alle kramen afstruinen om vervolgens te genieten van alle glimmende lichtjes en prachtige versieringen, uiteraard onder het genot van een gluhweintje, of twee...

Credit: Curatedstyle

Maar, tegenwoordig is het aanbod van kerstmarkten zo groot. Welke zijn nou écht de moeite waard om te bezoeken? Wij zetten de leukste, nationaal én internationaal voor je op een rijtje!

1. Funky Xmas Amsterdam

In de Westergasfabriek is er dit jaar vanaf 14 december een originele kerstmarkt. Meer dan 200 kramen met unieke cadeautjes, heerlijke gluhwhein en veel chocolade! Ben je in de buurt? Dan is deze kerstmarkt zeker de moeite waard!

2. Santa Christmas Party Lisse

Dit jaar heeft de Keukenhof ook weer een eigen kerstmarkt op de planning staan. Van 12 t/m 14 december zijn er veel rendieren en elfjes te bewonderen. Leuk voor de kids; ook de kerstman verblijft op het landgoed van kasteel de Keukenhof!

De kinderen kunnen zich prima vermaken in het elfjesdorp en jij kunt je ogen uitkijken met al het pracht en praal wat voorbij komt!

3. Dickens Deventer Kerst festijn

In Deventer toveren ze de stad dit tijdstip van het jaar om in de wereld van Charles Dickens. 20 & 21 december is er een grote, gezellige kerstmarkt!

[gallery link="file" columns="2" ids="77604,77605"]

Credit: 79ideas / O'malley

4. Go Christmas Go Valkenburg

De kerstmarkt in Valkenburg is al jaren een begrip in Nederland en dé plek om al je kerstspullen in te slaan. Vanaf eind november kom je hier al snel in de kerststemming door de prachtige kerstparade die er iedere woensdag en zaterdag voorbij komt. Maar, ook de aparte hapjes en heerlijke drankjes zorgen voor een juist kerstsfeertje.

Ben je op zoek naar een grote kerstmarkt waar je letterlijk álles kan vinden? Dan is Valkenburg een aanrader!

5. Vrijthof Maastricht

Ben je op zoek naar de ultieme kerstsfeer inclusief houten kraampjes en een schaatsbaantje? Dan staat is de kerstmarkt in Maastricht de place to be! Maastricht heeft veel historische pandjes en pakt flink uit in de aanloop naar de kerst. Vanaf eind november is deze kerstmarkt geopend!

6. Christmas shopping in Oberhausen

Oberhausen ligt zo'n 1,5 uur rijden bij Utrecht vandaan, maar geloof me; het is écht de moeite waard! Vanaf eind november is deze kerstmarkt zeven dagen per week geopend van 11:00 uur tot 22:00 uur en heeft veel kraampjes, lekker eten én een heerlijk overdekt winkelcentrum!

Ben je klaar voor een échte shoptrip? Bezoek dan Oberhausen!

[gallery link="file" columns="2" ids="78145,78144"]

Credit: Paige Jones Photo 

7.  Düsseldorf & Christmas

Vanaf eind november pakt Düsseldorf goed uit! De zes grote pleinen worden omgebouwd tot ultieme kerstmarkten. Hier kun je uren rondstruinen! Ondanks de grote oppervlakte van de markt hangt er toch een authentieke, intieme sfeer; precies wat we willen tijdens een bezoekje aan een kerstmarkt!

8. Christmas loves Keulen!

Ben je in de buurt van Keulen dit weekend? Bezoek dan de kerstmarkt! Op inmiddels 6 pleinen wordt het kerstfeest in volle glorie gevierd. Veel mensen komen op deze kerstmarkt af omdat je er ontzettend lekker kunt eten en vergeet dan vooral de gluhwein niet!

9. Berlijn vs. Christmas

In Berlijn is er al een tijdje een grote kerstmarkt aan de gang. Al sinds eind november staat deze hele stad in het teken van kerst!

10. Southbank Centre London

Oh Oh London wat ben je mooi! London is op één uur vliegen toch wel één van de steden die al begin november in de kerst startblokken staat. Met alle mooie lichtjes en kerstmarkten zoals op die van Southbank Centre kijk je je ogen uit!

Wat een pracht en praal op deze kerstmarkt.

11. Frankfurt with Christmas

De kerstmarkt in Frankfurt kan en mag niet vergeten worden in dit rijtje. Hier vind je veel kraampjes met leuke spullen voor in huis, de tuin of voor je schoonmoeder! Een dagje Frankfurt en je weet zeker dat je slaagt voor de juiste kerstcadeaus!

12. Santa Brussel

In Brussel vindt dit jaar vanaf begin december een waar fenomeen plaats; met meer dan 250 kraampjes wordt de kerstsfeer in België flink in gang gezet! Door de prachtige kerstverlichting weet je precies dat je aan het juiste adres bent.

Belgische hapjes met heerlijke wijnen vormen de perfecte combinatie voor een middagje kerstmarkt!

13. Union Square Holiday Market New York

In New York weten ze ook wel het een en ander van kerstmarkten! Vanaf Thanksgiving tot aan kerstavond vinden hier hele bijzondere dingen plaats. Je kunt hier natuurlijk ontzettend veel dingen kopen, maar ook worden er super leuke dingen georganiseerd voor de kids.

Voor een tripje naar New York moet je even in de buidel tasten, maar écht écht waar; spijt zul je er niet van krijgen!

14. Christmas market in the Old town Stockholm

Stockholm schreeuwt om Santa Claus! De kerstman komt hier officieel niet vandaan, maar in Zweden weten ze wel hoe dit vrolijke feest gevierd moet worden hoor! Vanaf midden december is in het oude gedeelte van de stad een pittoreske marktje met echte Zweedse lekkernijen.

[gallery link="file" columns="2" ids="77594,77595"]

Credit: CupcakesandcashmereBaileysarver

Welke kerstmarkt ga jij zeker weten dit jaar bezoeken? Laat het ons weten!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

11 december 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!