6 tips voor een rustige ochtend

6 tips voor een rustige ochtend

Kom jij ´s ochtends makkelijk uit bed? Bij mij gaat opstaan helaas niet vanzelf. Maar hoe lekker is het om uitgerust en vrolijk je dag te beginnen? Met deze 6 tips creëer jij een rustige ochtend én maak jij het jezelf makkelijk!

Credit: karnjkerstad

1.  Voldoende nachtrust

Uitgerust wakker worden begint met een goede nachtrust. Ga op tijd naar bed en zet ´s avonds alvast je kleding en tas klaar voor de volgende dag. Een goed begin is het halve werk. Door het gebruik van een ochtendroutine creëer je een vaste basis voor iedere dag.

De dingen die je moet doen gaan veel makkelijker wanneer je ze op de automatische piloot doet. Door de dag goed te beginnen met deze routine zal je leven in positieve zin veranderen.

2. Sta dertig minuten vroeger op dan normaal

Moeilijk? Aanvankelijk, maar dit maakt zeker het verschil in de manier waarop jij de dag begint. Op deze wijze geef je jezelf de tijd om rustig op te starten en dat is een echte luxe. Zet je wekker ver van je bed, dan moet je wel opstaan om hem uit te zetten.
Door vroeg op te staan voel je je fris en heb je nog een productieve dag voor je.

3. Verwen jezelf met een lekker ontbijtmoment

Verwen jezelf met een warme kop koffie of thee en begin rustig aan je ontbijt. Een goed ontbijt geeft je energie en schudt je spijsvertering wakker. Geniet van de rust om je heen. Lees de krant door of mediteer, al is het maar tien minuten.

[gallery columns="1" ids="76136"]

Credit: spoken 

4. Sta stil bij de dingen die je die dag wilt gaan doen

Stel jezelf vragen als: wat wil ik vandaag bereiken? Hoe ga ik dit doen? Maak vervolgens een to-do lijst met al je taken erop. Dit geeft overzicht en creëert rust in je hoofd. Heb jij je taak afgerond streep hem dan af, dit zorgt voor voldoening en geeft je een succesgevoel.
Heb jij alles afgerond? Dan is het tijd voor een beloning. Wat die beloning is, ligt helemaal bij jou.

5. Besteed tijd aan je uiterlijk

Het maakt niet uit of je vandaag thuis blijft of de deur uit moet. Het is namelijk erg belangrijk om je goed te verzorgen. Door je goed te verzorgen voel je je ook beter over jezelf. Zoek een leuke outfit uit en doe wat aan je uiterlijke verzorging.
Heb je zin in een beetje variatie? Ga dan voor een ander kapsel dan normaal
[gallery columns="2" ids="76204,76137"] Credit: mylittlecorner / stylemepretty

6. Wees dankbaar

Sta regelmatig stil bij je zegeningen. Bedenk iedere ochtend drie dingen in het leven waar je blij en trots over kunt zijn. Wees dankbaar voor wat je hebt en geniet van de dag. Je leeft nu, dus maak van vandaag een fantastische dag. Dankbare mensen zijn gelukkige mensen.
Op deze manier zul je vanzelf nog meer mooie dingen in je leven opmerken.

Succes!

Met deze 6 tips kan je genieten van een rustige ochtend. Jij denkt misschien: makkelijker gezegd dan gedaan, maar gun jezelf de tijd om aan dit nieuwe patroon te wennen. Vind de wilskracht in jezelf en houdt dit patroon aan.
Onthoud: Je kunt niet verwachten dat het van de één op de andere dag goed gaat. Hou de rust in gedachte die regelmaat in de ochtend oplevert. Je zult merken dat je meer energie hebt. En niet te vergeten.. in het weekend kun je lekker uitslapen.
Lisa Noya

Door

21 november 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!