Kerststress voorkomen- 10 tips voor een fijne Kerst

Kerststress voorkomen- 10 tips voor een fijne Kerst

Kerst is een heerlijke, maar zeker ook drukke periode vol stress. Komt er een hele vriendengroep eten of heb je een familie die overal op let? Onthoud één ding: Kerst hoort gezellig te zijn en niet perfect. Wij hebben een paar handige tips voor je om de Kerst zonder stress te laten verlopen, waardoor je genoeg tijd hebt om alleen maar te genieten!

Credit: Moonandtrees

1. Kerst is persoonlijk

Kerst is een feest dat voor iedereen anders is, houd het daarom ook lekker persoonlijk. Let daarbij ook op de mensen die je een uitnodiging stuurt. Niet alleen de genodigden, maar ook de kerstdecoraties kunnen voor de nodige stress zorgen.

Zoek wat inspiratie in magazines en ook online is genoeg te vinden! Je zult zien, door het mixen en matchen van jouw huidige servies kom je al een heel eind.

2. Zenuwpees alert!

Komt je nieuwe schoonfamilie eten en ben je heel erg nerveus? Niet doen! Als jij rust en kalmte uitstraalt in plaats van als een zenuwpees door het huis te rennen, zul je merken dat de avond veel makkelijker verloopt. Probeer eens te peilen wat je schoonouders lekker vinden, dan zit je met het eten in ieder geval goed.

TIP: Als je echt zo zenuwachtig bent, vertel het eerlijk tegen ze.

3. Simple & Chic diner

De decembermaand komt altijd met veel bombarie en helaas gebeurt dit ook in je portemonnee. Een uitgebreid gerecht met allerlei dure ingrediënten tikt snel aan en hierdoor stijgt de kerst stress. Want wat als je nou meer dan 20 mensen over de vloer krijgt om te eten en je weet niet waar je moet beginnen?

Bedenk eens even heel erg goed in welk recept je een echte kerst ster bent! Als jouw gerecht bijvoorbeeld een speciale spaghetti a la you is dan weet ik zeker dat je heel veel punten gaat scoren bij je visite én bespaart dit je de nodige energie.

kerst

Credit: tabithaemma.com

4. Het gebeurt nu

Wees bewust dat je met mensen bent van wie je houdt en geniet daarom ook samen van deze bijzondere tijd. December brengt een magisch gevoel met zich mee en binnenkort ga je met z'n allen een nieuw jaar tegemoet. Bespreek het afgelopen jaar en bespreek de fijne en kleine dingen in het leven!

5. Vier kerst zoals jij het wil

Ben je gewend om de traditie van je ouders door te zetten? Doe dit dan! Vier Kerst op jouw manier en laat de mensen om je heen van jouw manier genieten! Ze willen Kerst met je vieren omdat ze het fijn vinden om met je te zijn, dus zij waarderen de keuze als je het anders doet.

TIP: Houd de Kerst eenvoudig, een mooie herinnering aan een knusse openhaard of een kerstontbijt is al genoeg om dat warme gevoel van binnen te krijgen!

6. Wijn is fijn

Een kleine tafel en wat overheerlijke wijnen verhogen gegarandeerd de sfeer en je voelt de stress zo langzaamaan van je afglijden!

kerst2

Credit: tamalikainenparketti.blogspot.nl

7. Kerst films

Een voorbereiding is het halve werk en dit geldt zeker tijdens de Kerst. Stel er komt een grote groep mensen, dan is het niet voor iedereen weggelegd om met elkaar te praten. Wees dus voorbereid met leuke kerstfilms of kerstspelletjes.

Zeker een film slaat na je kookkunsten erg aan! Heerlijk op de bank met de mensen van wie je houdt!

8. Relax Kerst

Kerst is vaak de drukste periode van het jaar. Maar zou het niet fijn zijn om alles eventjes op een rijtje te zetten tijdens Kerst en na die dagen niet vermoeid op je werk te zitten? Laat het los en ontspan met de Kerst. Een heerlijk kerstontbijt of een lange kerstbrunch in je pyjama zorgt al voor de nodige rust!

9. Kids Kerst

Voor de kinderen is het ook een magische tijd, dus wees ook bewust dat zij het heel spannend vinden. Zorg dus voor leuke DIY-projecten om met heel de familie te doen. De kinderen vinden het prachtig en voor de sfeer is het top!

TIP: DIY tijdens kerst 

10. Wandel en feest!

Wandelen tijdens de kerst is echt heerlijk (als het weer het toelaat) en het zorgt voor een hele speciale band tussen iedereen. Een wandeling in het bos of op het strand heeft veel voordelen, jullie zijn klaar om heerlijk te gaan dineren en je hebt alle stress van je afgelopen.

Zijn jouw gasten echte feestgangers? Organiseer dan een leuk kerstfeestje in de woonkamer en laat iedereen op chique komen, voetjes van de vloer!

[gallery link="file" columns="1" ids="41608"]

Credit: pinimg.com

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

23 november 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!