8 dingen die je moet onthouden wanneer alles verkeerd lijkt te gaan

8 dingen die je moet onthouden wanneer alles verkeerd lijkt te gaan

Eens komt er een punt in je leven wanneer alles verkeerd lijkt te gaan. Al je problemen kloppen op hetzelfde moment aan en dat is moeilijk te hendelen. Toch is het minder erg dan het lijkt. Wij hebben acht dingen op een rijtje gezet die je moet onthouden als alles verkeerd lijkt te gaan.

Credit: thatkindofwoman

Problemen hebben de neiging om in veelvoud aan te kloppen, maar sommige zijn niet zo erg als je in eerste instantie denkt.

1. Soms heb je er zelf geen invloed op

Het zou natuurlijk geweldig zijn als je alles zelf onder controle kan houden, maar helaas is dat niet zo. Dat moet je kunnen accepteren; des te eerder je dat doet, des te eerder je je problemen weg kunt wuiven als problemen waar jij geen invloed op hebt.

2. Er is geen vervanger voor tijd

Natuurlijk kun je sommige problemen moeilijk links laten liggen en er niet meer aan denken, maar probeer het. Probeer om minder te stressen en je druk te maken om dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn. Zoals dat meningsverschil met je baas.

verkeerd2 Credit: mybluecanoo  / the69th

3. Je leert van je fouten

Om succes te hebben, is het onvermijdelijk om fouten te maken. Is het erg om fouten te maken? Nee, absoluut niet! Het is juist een deel van het proces en de weg naar succes.

4. Zonder dalen, geen pieken

Het leven kan niet altijd goed gaan, dus soms bereiken we diepe dalen. Anderzijds klimmen we als vervolg weer uit de dalen en bereiken we pieken! Dan ben je trots op jezelf en hetgeen je hebt bereikt.

verkeerd3 Credit: nataliedressed / longhairstyle

5. Focus je niet teveel op de problemen

Onze gedachten zijn vaak onze ergste vijanden. Als alles goed gaat, dan is de wereld een mooie plaats en alles gaat een stuk beter. Het geldt ook voor de andere kant: als alles verkeerd gaat, dan is de wereld vaak een donkere en duistere plek. Maar dat hoeft het niet te zijn, zoek afleiding. Denk niet aan wat er allemaal slecht gaat, maar denk aan wat er goed gaat in je leven.

TIP: Omarm de positiviteit.

6. Het komt goed met jou

Je problemen lijken vaak erger dan dat ze zijn. We hebben namelijk vaak de neiging om problemen groter te maken dan ze werkelijk zijn. Als je terug gaat naar 0 dan kun je alleen maar naar boven! En denk er aan: je hebt je kennis, je gedachten en je ervaringen. Je bent het leven waard!

verkeerd4 Credit: yourholdhands / tumblr

7. Het leven is een spelletje

Jouw leven, de ervaringen, herinneringen en de dingen die je doet of gaat doen, dat is jouw leven. Jij speelt de hoofdrol en laat je leven gelden. Net als in spelletjes heeft ieder level een nieuwe moeilijkheidsgraad, maar je gaat altijd vooruit, ook al denk je stil te staan.

8. Er zijn belangrijkere dingen in het leven

De kans is groot dat je je druk maakt om iets wat eigenlijk niet zo belangrijk is. Er is weinig in ons leven dat niet vervangbaar of vergeetbaar is. Dingen zijn niet belangrijk, mensen wel. Waardeer de mensen en al het goede in je leven.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

12 november 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!