9 zaken die je niet moet delen op de werkvloer

9 zaken die je niet moet delen op de werkvloer

Jouw collega's zie je 5 dagen in de week en meer dan jouw partner, kinderen of ouders. Het is erg belangrijk dat je het goed kunt vinden met jouw collega's maar er zijn een aantal punten die je beter niet kunt delen met een collega. Er zijn misschien ook wel dingen die collega's jou vertellen en wat moet je hiermee? Wij helpen jou hier een handje mee.

Credit: bloglovin

9 zaken die je niet moet delen op de werkvloer

 

1. Het delen van sappige roddels met jouw baas

NIET DOEN! Probeer roddelen met collega's te vermijden. Zeg niets of gooi het eruit als je thuis bent tegen jouw partner of kat. Veel roddelen tast namelijk het vertrouwen aan en het wordt dan lastig voor jouw collega's om jou te vertrouwen.

2. Jouw baas deelt persoonlijke zaken met jou

Denk goed na! Een vrouwelijke baas zoekt misschien steun bij jou. Daarentegen wil een mannelijke baas iets anders en hij wilt gewoon dat je even luistert en er verder niets mee doet. Probeer dit aan te voelen bij jouw situatie en kies anders voor luisteren en doe er niets mee. Dat is een veilige keuze maar het is wel handig dat je het onthoudt of opschrijft zodat je de volgende keer weet waar zij of hij het over heeft.

3. Klagen over een collega tegen jouw baas

Denk goed na! Kletsen bouwt een vriendschap op. Luister naar de ander en praat mee als je er mee eens bent maar anders kun je beter je mond houden. Roddelen is niet aan te raden op de werkvloer maar soms is het even nodig en dan kun jij ook jouw verhaal kwijt.

watdeelje Credit: mediacache

4. Het delen van sappige roddels met iemand op jouw afdeling

NIET DOEN! Er is een kans dat het uitlekt en dan kom jij als de bron naar voren. Niet leuk! Als jij iemand echt vertrouwt dan kun je dingen wel delen met een collega maar als je twijfelt, doe het dan niet.

5. Collega op dezelfde afdeling deelt persoonlijke zaken met jou

DOEN! Dit zorgt voor medeleven en het lijkt alsof jij geïnteresseerd bent in haar of hem. Je kunt echt interesse hebben of juist niet, maar als iemand iets persoonlijks deelt dan vertrouwt hij of zij jou wel. Vertel alleen niets door wat hij of zij jou vertelt!

6. Klagen over een collega van dezelfde afdeling met andere collega

Denk goed na! Deel het alleen met iemand die je 100% procent vertrouwt! Stuur nooit een e-mail met een roddel naar een ander, dit kan altijd fout gaan!

watdeelje2 Credit: honeyhippie

7. Het delen van sappige roddels met collega 'onder' jou

NIET DOEN! Never, never, ever!  Het delen van roddels met iemand 'onder' jou schaadt het vertrouwen en jouw reputatie als leidinggevende! Not done.

8. Collega 'onder' jou deelt persoonlijke zaken met jou

Denk goed na! Luister zoveel mogelijk en deel zo min mogelijk. Kies ook niet één kant van het verhaal omdat dat in de toekomst averechts kan gaan werken. Als je een kant kiest dan maak je ook twee groepen op de afdeling en daar wordt de sfeer niet beter op!

9. Klagen over collega met iemand 'onder' jou

Denk goed na! Luister ook in deze situatie goed maar deel zo min mogelijk met collega's. Waarschijnlijk moet zij of hij hun verhaal kwijt en hebben even aandacht nodig van een ander.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

31 oktober 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!