Een gebroken hart? Werk aan je zelfvertrouwen!

Een gebroken hart? Werk aan je zelfvertrouwen!

Liefde is… een gebroken hart. Je bent ruw van je roze wolk afgetrapt, terug naar de realiteit. Ineens zie je overal verliefde en knuffelende mensen op straat: bah! Dat liefde niet altijd over rozen gaat wist je al, maar deze break-up valt je wel heel zwaar. Je bent boos en verdrietig, maar ook onzeker. Kop op en geef je zelfvertrouwen een boost.

Credit: Erin Lindsay Images

Je stelt jezelf steeds dezelfde vragen: ‘Ligt het aan mij?’ en ‘Hoe heb ik dit nu niet zien aankomen?’ Stop! Het blijven stellen van steeds dezelfde vragen heeft geen zin, net als het zwelgen in zelfmedelijden. Werk nu aan je zelfvertrouwen.

Na regen komt zonneschijn

Natuurlijk moet je jezelf de tijd geven om verdrietig te zijn. Je rot voelen na een break-up is normaal. Feit is wel dat hoe sneller jij je beter gaat voelen, des te sterker je in je schoenen staat en des te meer je opbloeit. Leg de focus op jezelf, stort je niet meteen in een nieuwe relatie en werk aan je zelfvertrouwen. Zo ga je niet alleen meer je eigen leven leiden, maar kom je ook gemakkelijker over je ex heen.

1

Credit: Barbara Marcella

Vergroot je zelfvertrouwen

Het vergroten van je zelfvertrouwen is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met deze tips kom je een heel eind:

1. Zoek afleiding

Eén van de krachtigste middelen om je gedachten te verzetten en positieve zelfwaardering op te bouwen na een break-up is afleiding. Onderneem dingen. Wat vind jij nu echt leuk om te doen? Stort je op je werk of besteed meer tijd aan je vrienden. Is er een hobby die je altijd al had willen hebben? Doen! Of grijp deze kans om je kamer of huis te veranderen en te schilderen.

2. Tel je successen

Er zijn vast een heleboel dingen in je leven die goed gaan, ook al zijn ze klein. Misschien is het je gelukt om te stoppen met nagelbijten of kan je na een week skivakantie eindelijk goed op je snowboard naar beneden. En wat heeft je er toe gebracht? Je enorme doorzettingsvermogen? Successen en goede eigenschappen zijn met elkaar verbonden. Begeef je in situaties waarin jij je goede eigenschappen kunt laten zien en vul je successenlijstje aan. Je zal zien hoeveel positiefs je eigenlijk al hebt bereikt.

3. Wees niet te streng voor jezelf

Denk er aan dat je niet altijd alles goed hoeft te doen. Iedereen maakt fouten en niemand is perfect. Durf fouten te maken, hier leer je alleen maar van. Je voelt je sterker als je verantwoordelijkheid neemt voor je fouten en deze ook weet te herstellen.

4. Complimenteer

Complimentjes zijn niet alleen fijn om te krijgen, maar ook om te geven. Accepteer complimenten. Ben je bescheiden? Zeg op ieder compliment dat je krijgt ‘dankjewel’ en wuif ze niet weg. Leg ook bij anderen de nadruk op positieve eigenschappen. Probeer zo min mogelijk te roddelen en geef anderen positieve reacties en complimenten. Mensen om je heen zullen je meer waarderen en jou ook belonen met complimentjes.

5. Werk aan je houding en vorm

Je lichaamshouding is heel belangrijk. Alle mensen om je heen letten op je houding. Er komt niemand op je af als jij met je armen over elkaar zit en boos kijkt. Zit of sta rechtop, houd je schouders recht en kijk mensen in hun ogen. Zorg daarnaast dat je lichaam gezond is en dat je in vorm bent. Je krijgt hier meer energie van en voelt je aantrekkelijker. Zo straal je zelfvertrouwen uit!

[gallery link="file" columns="2" ids="73193,73194"]

Credit: Jessica Comingore en Etsy   

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

17 oktober 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!