Werkloosheid overleven - Jouw stap naar een baan

Werkloosheid overleven - Jouw stap naar een baan

Waarschijnlijk wil jij graag een baan. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij kunt zorgen dat je weer aan het werk komt!

We schreven al eens eerder over werkeloosheid en hoe je dit kunt overleven. Toch is het belangrijk om uiteindelijk weer een baan te vinden. Natuurlijk, je mag echt wel even genieten van het feit dat jij eventjes helemaal niets hoeft te doen! Wellicht heb je er al heel wat werkjaren opzitten en moet jij jezelf even de tijd gunnen om uit te slapen, te wandelen en te genieten van de kleine dingen.

Maar, uiteindelijk moet je toch weer aan het werk. Niet alleen is het handig om inkomen te hebben, maar het is ook goed om een ritme te hebben in je leven. Het is alleen nog niet zo makkelijk om een baan te vinden die je leuk vindt én die bij je past. Je wilt uiteindelijk ook weer gelukkig worden in je werk. Daarom hebben wij een aantal tips voor jou hoe jij kunt zorgen dat jij je werkloosheid overleeft, door een stap dichter te komen bij jouw (droom) baan!

1. Netwerken

Netwerken is eigenlijk het allerbelangrijkst. Hoevaak dit niet tegen mij is gezegd; Roos, blijven netwerken! Het zal maar net die ene persoon zijn die jou aan een baan helpt. Wellicht zal het niet je broer, zus of beste vriendin zijn die ervoor zorgen jij een baan krijgt, maar het is misschien wel die oude schoolvriendin of verre kennis die jou kan helpen.

Duik daarom in al jouw oude contacten! Wie weet zit er iemand bij die heel belangrijk voor je kan zijn.

2. Focus

Zorg dat je gefocust blijft om te solliciteren. Ik bedoel, jouw doel is om een baan te krijgen en daar moet je dan ook wel iets voor doen. Neem je bijvoorbeeld voor om elke dag twee uur intensief en gefocust te gaan solliciteren.

Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je niet die vorige avond tot diep in de nacht hebt gefeest. Want fouten in je sollicitatiebrief wil je al helemaal niet.

3. Social media

Per dag checken we gemiddeld 250 keer onze telefoon. Waarschijnlijk om Facebook, Twitter en andere sociale media te kijken. Ik tenminste wel! Hoe vaak scroll ik niet even door Pinterest, check ik mijn Facebook status en doe ik er een leuke tweet uit. Waarom tijdens je sollicitatieproces dan niet gebruik maken van social media?

Lisa Rudgers vond dit een goed plan en zij zette een campagne uit via social media om te solliciteren. De baan waar ze uiteindelijk voor ging, kreeg ze niet. Ze kreeg een veel betere baan aangeboden! En dat door de kracht van social media.

4. Wees origineel

Jij solliciteert voor een functie die jij ontzettend graag wil hebben. Je schrijft een lange, gemotiveerde brief en maakt een CV die up to date is. Jouw brief komt op de stapel terecht van de honderd andere sollicitanten die ook een brief schreven. Maar wat nu als jij met iets veel originelers solliciteert?

Wat dacht je van een leuk en inspirerend filmpje? Er zijn dus genoeg manieren waarmee jij kunt solliciteren, zonder dat jouw toekomstige werkgever weer een saaie brief moet lezen.

5. Zorg goed voor jezelf

Ook al werk je eventjes niet, blijf goed voor jezelf zorgen. Mocht je opeens worden uitgenodigd voor een gesprek, dan wil je niet met slonzig haar en wallen onder je ogen bij een gesprek aankomen. Slaap goed, eet goed en drink goed.  

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!