Redenen om te gaan hardlopen

Redenen om te gaan hardlopen

Oké, ik geef het toe. Ik schrap mijn rondje hardlopen ook wel eens als ik ontdek dat mijn favoriete programma op tv komt. Om nog maar niet te beginnen over de slechte weersomstandigheden die er aan zitten te komen... Niet echt iets om trots op te zijn, want geloof me; hardlopen is ontzettend goed voor je. Heb je er weinig vertrouwen in? Neem dan eens de tijd om onderstaande voordelen van een rondje hardlopen door te lezen.

Credit: Media-cache

Het is zó makkelijk!

Als er iets makkelijk is, dan is het hardlopen. Je hebt er niets voor nodig (behalve goede hardloopschoenen en een stevige sport-bh) en iedereen weet hóe je moet hardlopen. Wel is het een blessure gevoelige sport. Ga je voor het eerst lopen? Volg altijd een hardloopschema! Deze schema's kun je downloaden in (gratis app's) of vinden op websites.

Stress less

Hardlopen geeft je afleiding. Ren eens een rondje tussen je drukke schema door of ga voor een paar kilometer voordat je een belangrijke afspraak hebt. Je zal merken dat je tijdens het hardlopen de chaos in je hoofd even laat voor wat het is en na afloop weer fris begint.

run while you can Credit: Mybestbadi

Kans op een langer leven

Vroeger was men het niet eens over de positieve effecten van hardlopen. Sommigen zeiden zelfs dat het meer negatieve dan positieve effecten met zich meebracht. Een studie die uitgevoerd werd tussen 1976 en 2003 bewees het tegendeel, er is namelijk helemaal niets van waar; joggen kan het leven juist verlengen met 6,2 jaar voor mannen en 5,6 jaar voor vrouwen!

Je bent meer gemotiveerd voor een gezonde lijfstijl

Wanneer hardlopen een vast onderdeel van je leefstijl uitmaakt, zul je merken dat je veel bewuster omgaat met je mentale- en fysieke gezondheid. Dit omdat mentale en fysieke inzet vereist is tijdens een rondje hardlopen.

Dus.... WAAR wacht je nog op? RUN!

Lees ook: 5 hardloop motivatie tips!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

03 oktober 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!