Spijt top 5 van mensen op hun sterfbed

Spijt top 5 van mensen op hun sterfbed

Ik zeg altijd; 'Het ergste wat er is, is spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt in je leven'. Had ik maar dit, of had ik maar dat.. Zodra je dat kunt zeggen is het eigenlijk al te laat. 

Credit: Meggielynne.tumblr.com

Onlangs plaatste Trueactivist.com een artikel over een verpleegster die elke dag in contact is met mensen op hun sterfbed. Zij onthulde de top 5 uitspraken op het gebied van spijt..

1. Had ik maar het lef gehad een leven te leiden en trouw te zijn aan mezelf. Ik had nooit moeten leven zoals anderen van mij verwachten.

Deze uitspraak kwam het meest voor. De mensen die terugkeken op hun geleefde leven kwamen tot de conclusie dat er onwijs veel dromen onvervuld bleven en er was nu niets meer aan te doen.. De reden voor die onvervulde dromen waren de keuzes die zij maakten, of juist niet gemaakt hebben tijdens hun leven.

Volg en leef je droom!! Voor je het weet is het te laat..

2. Had ik maar nooit zo hard gewerkt als dat ik gedaan heb

Deze zin werd vooral uitgesproken door mannen. Zij misten hun jeugd en hadden ontzettend veel spijt van het feit dat ze zoveel jaar van hun leven 'verspild'  hebben aan werken, werken en nog eens werken.

Bij het 'versimpelen' van je leven en het maken van de juiste keuzes zul je merken dat je het inkomen wat je dacht nodig te hebben, eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Bij het creëren van meer ruimte in je leven word je gelukkiger en sta je meer open voor nieuwe mogelijkheden die passen bij jouw manier van leven.

3. Had ik maar beter mijn gevoelens geuit

Veel mensen spraken uit dat zij vaak hun mond gehouden hebben om de rust te bewaren. Het resultaat? Ze hebben het idee dat ze gemiddeld geleefd hebben en daardoor nooit écht hebben kunnen laten zien wie zijn en waar ze voor staan.

Wanneer je je gevoelens uit zul je merken dat jouw eerlijkheid juist gewaardeerd wordt en zal de relatie tussen jou en de betreffende persoon alleen maar sterker worden.

4. Had ik er maar voor gezorgd dat ik in contact bleef met mijn vrienden

Pas op het sterfbed realiseerde zij dat er eigenlijk heel weinig tot geen vrienden overgebleven waren. Nu pas kregen zij door hoe belangrijk vriendschap is, maar nu is het te laat.. Veel van hen gingen zo op in hun eigen leven dat de vriendschappen gewoonweg oplosten en voor eeuwig verdwenen. Spijt was er omdat er nooit de tijd en de kracht voor genomen terwijl vrienden dit juist zo verdienden.

Koester vriendschap en wees niet bang liefde te uiten.

5. Had ik er maar voor gezorgd dat ik mezelf gelukkiger voelde

Veel van hen realiseerde niet dat gelukkig zijn een keuze is en hielden vast aan oude patronen en gewoontes. Bang zijn om het comfortabele aan te pakken en te veranderen, waardoor er nooit uitbundig gelachen is.

Geniet van elke dag, je weet nooit wanneer het voorbij is!

Life is a choice. It is YOUR life. Choose consciously, choose wisely, choose honestly. Choose happiness.

Het welbekende  'YOLO"  (You Only Live Once) word vaak gebruikt als grappige kreet, maar ik denk dat we, na het lezen van dit artikel, kunnen concluderen dat het ook de keiharde realiteit is; je leeft maar één keer, dus je krijgt ook maar één kans. Make the best of it!

Credit: Trueactivist.com

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

18 september 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!